Edip Akbayram'dan şok açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Edip Akbayramdan şok açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 20:00

Edip Akbayram, Rusya'nın Sesi Radyosu'nda Michael Kuyucu ’nun hazırlayıp sunduğu “Müziğin Kilometre Taşları” adlı programa özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yılların sanatçısı Edip Akbayram, 'Sivas Katliamı' olarak anılan Madımak Oteli olayları sırasında kendisinin konser vermek üzere Sivas'a davet edildiğini ve otele gidişini şans eseri yaşanan bir olayla iki gün ertelediğini açıkladı. Akbayram "Utanç Otelini Müze Yapın" çağrısında bulundu.

‘MADIMAK OTELİ’NDE BEN DE OLACAKTIM’
 
Edip Akbayram , Michael Kuyucu'ya Madımak Oteli katliamı ile ilgili ilginç bir anısını şu sözlerle açıkladı.  “Sivas’a ben de çağrıldım bir konser vermek için… O dönem on sene TRT’den yasaklıydım. Sivas’a gitmeme iki üç gün kala Ankara’dan bir haber geldi. Denetimden on şarkımın geçtiğini söylediler ve beni TRT prodüktörleri aramaya başladı. Dedim ki bizi dinleyen yurttaşlarımıza şarkılarımızı sunalım Sivas’a bir iki gün sonra gidelim. Eğer TRT’den gelen o teklif olmasaydı Sivas’ta Madımak Otel’inde bende olacaktım. Otelde sahne sıramı bekliyor olacaktım ve o canlarla beraber belki de yaşamda olmayacaktım..Onları saygı ile anıyorum...”
 
‘UTANÇ OTELİNİ MÜZE YAPIN’
 
Edip Akbayram Sivas Olayları üzerine “Türküler Yanmaz” adlı eserini yaptığını söylerken o otelin bir müze olmasını istediğini söyledi. Akbayram :  “Diri diri insanları yaktılar bende tepki olarak “Türküler Yanmaz” adlı çalışmamı yaptım. Bugün o utanç otelinin en azından bir müze haline getirilmesini en azından yakınların bizlerin yarasını az da olsa hafifletir diye düşünüyorum, Kültür Bakanının pek sıcak baktığını da sanmıyorum ama tarih sorgulayacaktır...Bir kebapçı dükkanı olmaktan çıksın orası.” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!