Ecstacy’ye nasıl alıştırıldık

Güncelleme Tarihi:

Ecstacy’ye nasıl alıştırıldık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Mutluluk hapı’ diye bilinen uyuşturucu Ecstacy' lerle yakalanan üniversite öğrencisi Hale ve erkek arkadaşı, ‘‘Önce esrar, ardından Ecstacy geldi. Ne olur bizi kurtarın’’ diye yalvardılar.

NARKOTİK Şube dedektiflerinin yaptıkları uygulamada ‘‘Mutluluk hapı’’ diye tanınan Ecstacy'lerle yakalanan Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Hale Diktaş ile Alaattin Aksel Gümüş, uyuşturucu batağına saplanan gençlerin ibret verici durumunu gözler önüne serdi. Uzun süredir uyuşturucu kullandıklarını söyleyen gençler, tedavi görmek istediklerini ve uyuşturucu illetinden kurtulmak istediklerini belirttiler.

Beyoğlu’nda yaklandılar

Beyoğlu’ndaki barlarda kontroller yapan Narkotik Timleri, Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık bölümü 2. sınıf öğrencisi Hale Diktaş ile Grafik Bölümü öğrencisi Alaattin Aksel Gümüş'ü 4'er adet Ecstacy hapıyla yakaladı. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin sorgulamaları sonucu, hapları aldıklarını söyledikleri sokak satıcısı oldukları belirlenen ve Beyoğlu’ndaki barlarda esrar ve hap sattıkları ileri sürülen Burak Saran ile Deha Tunç Turaçlı da gözaltına alındılar.

İlk deneme barda

Hale Diktaş ifadesinde, uyuşturucu batağına saplanışını adım adım anlattı. Üniversiteye girdikten bir süre sonra bir arkadaşının vasıtasıyla Taksim'deki bir barda esrarla tanışan Hale Diktaş, uyuşturucunun müptelası oldu. Diktaş, üniversite içine kadar gelen sokak satıcısı Burak Saran'dan esrar ve Ecstacy almaya başladı. İlk esrar denemesinin ardından uyuşturucu alışkanlığı kazanan genç kız, 8 ay önce aynı okuldan Alaattin Aksel Gümüş ile arkadaşlığa başladı. Beraberliklerinin ikinci ayında Gümüş de uyuşturucuya başladı. İki üniversitelinin uyuşturucu ile olan beraberlikleri Taksim'de yakalanmalarıyla açığa çıktı.

Mücadele önce evde başlamalı

İSTANBUL Narkotik Şube Müdürü Tayfun Erdal Ceren, uyuşturucu madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmanın herkesin görevi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: ‘‘Uyuşturucuyla mücadele önce ailede, sonra okulda, en sonra ise kanuni yollarla olmalıdır. Yeni öğretim döneminin açıldığı bugünlerde anne ve babalar çocuklarına bu konuda eğitim vermeli. Anne babalar madde bağımlılığından şüphelendikleri durumlarda bize haber verebilirler. Böylece daha yolun başındayen bu gençleri topluma kazandırabiliriz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!