Ecem'e acı veda

Güncelleme Tarihi:

Eceme acı veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 15:55

İZMİR’in Seferihisar ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi bahar şenliğinden dönen servis otobüsünün yaptığı kazada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Pakize Ecem Korkmaz, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Kızının tabutunun başından ayrılmayan baba Mustafa Korkmaz, Ecem’in, tek hayalinin spora hizmet için spor bakanlığı yapmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞI SEL OLDU

Dün saat 19.00 sıralarında, Ürkmez Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin düzenlediği bahar şenliğinden dönen öğrenci ve okul görevlilerini taşıyan 28 yaşındaki Ersan Kozan, yönetimindeki 35 S 01226 plakalı servis otobüsün hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkarak takla atan otobüsün camından fırlayıp altında kalana Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler, kaza yerinde hayatını kaybetti. 38 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. İzmir’deki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 33’ünün taburcu edildiği, 5’inin tedavisinin ise halen devam ettiği bildirildi. Kazada, kolu kopan 14 yaşındaki Ege Eyioğlu’nun kolunun da yerine dikildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ECEM’E SON GÖREV

Sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına tesim edilen Pakize Ecem Korkmaz’ın cenazesi, Şemikler Merkez Cami’ne götürüldü. Acılı aileyi burada, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile öğrenciler yalnız bırakmadı. Rektör Füzün, cenaze sırasında yaptığı açıklamada, şenliklere 14 otobüs halinde gittiklerini, kendisinin de şenliklere katıldığını, dönüş yolundaki kazadan büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

BABANIN ACI NÖBETİ

Küçük yaşlardan beri spora ve özellikle de futbola büyük bir tutkuyla bağlı olan Pakize Ecem Korkmaz’ın, Konak Belediyesi bayan futbol takımında oynadıktan sonra geçen ocak ayında, Kavaklıdere Yalıspor futbol takımına transfer olduğu ancak kulübün mali durumunun iyi olmaması nedeniyle tekrar İzmir’e döndüğü öğrenildi. Ecem’in Türk bayrağına sarılı tabutunun başından biran olsun ayrılmaya baba Mustafa Korkmaz ise, kızının tek hayalinin spora hizmet olduğunu söyledi. Korkmaz, "Spor bakanı olup spora en iyi hizmetlerini yapmak istiyordu. Çok zekiydi, 15 yaşında 25 bilgisayarlı internet kafeyi tek başına işletiyordu. Sporcu bir kişiliğe sahipti" dedi.

Haberin Devamı

Kazadan yaralı olarak kurtulan ve Ecem’in son yolculuğuna katılan okul arkadaşı Başak Sümer ise, otobüsün birden kontrolden çıktığını, kendilerinin şans eseri kurtulduğunu ancak arkadaşlarının o kadar şanslı olmadıklarını söyledi. Öğle vakti kılınan namazın ardından Pakize Ecem Korkmaz’ın cenazesi, Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENMİŞLER

Acı kazanın öncesinde 14 otobüs halinde şenliğin yapıldığı bölgeye giden öğrencilerin gönüllerince eğlendikleri, çeşitli spor dallarında fakülteler arası yapılan spor müsabakalarında derece girenlere de ödüller verildiği öğrenildi. Pakize Ecem korkmaz’ın da, arkadaşlarıyla kupa aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜNÜN SORGUSU SÜRÜYOR

Kazanın ardından önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapınca direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve kazanın meydana geldiğini söyleyen gözaltındaki sürücü Ersan Kozan’ın, işlemlerinin devam ettiği daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kazada hayatını kaybeden Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi Alper Pekgürler’in cenazesi de otopsinin ardından memleketi Antalya’ya gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!