E Okul ne zaman kapanıyor 2022? E okul VBS ekranı kapanacak mı? MEB'den önemli bilgiler

Güncelleme Tarihi:

E Okul ne zaman kapanıyor 2022 E okul VBS ekranı kapanacak mı MEBden önemli bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 09:46

E Okulun kapanıp kapanmayacağı, son gelişmeler ile takip ediliyor. Milyonlarca öğrenci karneler için geri sayıma başlarken veliler de e Okul VBS giriş ekranını ziyaret etmeye başladı. E Okul ekranının kapanmasıyla birlikte karne notlarının da sisteme girilmiş olduğunu düşünen öğrenci ve veliler E okul VBS ekranı kapanacak mı? sorusuna yanıt arıyor. E Okul giriş ekranı ile veliler devamsızlık, sınav puanları, LGS giriş belgesi gibi öğrencilerin bilgilerine ulaşabilecekler. Peki, E Okul ne zaman kapanıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

E Okul ne zaman kapanacak sorusu ile gündemde yer alıyor. E okul sınav sonucu görüntüleme ekranı, karnelerin alınmasına kısa süre kala velilerin odaklandığı konulardan oldu. Türkiye'nin en çok kullanılan mobil uygulamalarından olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile öğrencilerin devamsızlık durumları, ilk, ikinci dönem notları ve başarı ortalamaları yer alıyor. Aşırı yoğunluk yaşanan e-Okul sistemine ulaşmakta sıkıntı çeken veli ve öğrenciler "e-Okul ne zaman kapanacak ve kapandı mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte e-Okul VBS hakkında güncel bilgiler...

E OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmekte, bu durum ise öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan E-Okul ekranın kapanması ise artık mümkün gerçekleşmemektedir. Karne gününe kadar E Okul ekranı açık kalmaktadır.

Haberin Devamı

KARNE NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

Karnelerin alınmasına günler kala araştırılan not ortalaması hesaplama işlemi, küçük işlemlerle kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. 

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. 

Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. 

Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI

E-OKUL yönetim bilgi sistemi içerisinde yer alan menüden aşağıdaki bilgilere erişmek mümkün;

Bakanlık/MEM İşlemleri
Okul Öncesi Çocuk İşlemleri
Okul Öncesi Kurum İşlemleri
İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri
İlkokul-Ortaokul Öğrenci İşlemleri
Ortaöğretim E-Kayıt
Ortaöğretim Kurum İşlemleri
Sınav İşlemleri
Yönetici Modülü
Rapor Listesi

BAKMADAN GEÇME!