E Devlet üzerinden 2020 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E Devlet üzerinden 2020 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 19:32

Ücretli öğretmenlik başvuruları farklı branşlardan alımı yapılacak olan öğretmen adaylarının gündeminde yer almaya devam ediyor. E- devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek olan ücretli öğretmenlik başvuruları için araştırmalar, 2019 2020 eğitim öğretim döneminin ikinci döneminin başlamasına günler kala hız kazandı. Peki, E Devlet üzerinden 2020 ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda yer alan kadro boşluğuna göre değerlendirmeye alacağı ücretli öğretmen alımı başvurusu her yıl öğretmen adaylarının en fazla araştırdığı konular arasında yer alıyor. İkinci dönemin başlamasına günler kala öğretmen olarak görev almak isteyen birçok vatandaş ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtını sorguluyor. Peki, E-Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.
2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.

Haberin Devamı

3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.

E DEVLET ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!