Düştüğü çukurda 4 gün sonra sağ bulundu

Güncelleme Tarihi:

Düştüğü çukurda 4 gün sonra sağ bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 14:32

Samsun’da 4 gündür kayıp olan 60 yaşındaki Alzheimer Hastası Saltanat Koçak, bir inşaattan kalan ve üzeri çimle kaplanmış olan 2 metre derinliğindeki çukurda bulundu.

Bugün yarı baygın halde bulunan Koçak, hemen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Yakınları hastaneye akın etti. Doktorlar 4 gün boyunca aç- susuz çukurda yaşam mücadelesi veren Saltanat Koçak'ın halen yaşıyor olmasının mucize olduğunu belirterek, “Kendisi yaşıyor, ancak hayati tehlikesi devam ediyor” dedi.

Samsun’un Kazım Karabekir Mahallesi Gülaçtı sokakta oturan Alzheimer hastası ev kadını Saltanat Koçak, geçtiğimiz Cuma günü komşusuna gideceğini söyleyerek evinden ayrıldı. Ancak bir daha geri dönmedi. Eşi Mahmut Koçak (63) İlyasköy Polis Merkezi’ne giderek durumu bildirdi. Fakat 6 çocuk annesi Saltanat Koçak, bütün aramalara rağmen bulunamadı. Talihsiz kadın, bugün saat 11.00 sıralarında aynı mahallede bulunan üzeri çimle kaplanmış 2 metre derinliğindeki çukurda baygın halde inşaat işçisi olan Metin Aydın (41) tarafından bulundu. Polis ve 112 Ambulans ekiplerinin olay yerine gelmesiyle çukurdan çıkarılan Koçak, Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KIZI FENALIK GEÇİRDİ

Eşinin bulunduğunu ve hastaneye kaldırıldığını haber alan Mahmut Koçak ve kızı Şengül Koçak da (23) hastaneye geldi. Annesini sedye de baygın halde gören Şengül Koçak, fenalık geçirdi. Yapılan ilk kontrolde, Saltanat Koçak'ın açlık ve susuzluktan bitkin olduğu anlaşıldı. 4 gündür çukurda yaşam mücadelesi veren kadının hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Saltanat Koçak, ilk müdahalenin ardından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı.

Polis Saltanat Koçak’ın Alzheimer hastası olduğu için dikkatsizliği sonucu çukura düşmüş olabileceğini, hastalığı nedeniyle de yaşadıklarını hatırlamadığını söyledi. Alzheimer’in önemli bir hastalık olduğunu belirten Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Habip Demirel ise, “Hafıza kaybı, kişilik ve davranış bozukluğu, düşünme ve yorumlamada bozulma, konuşurken doğru kelimeleri bulamama gibi belirtileri olan bu hastalığın kesin bir tedavisi de bulunmuyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!