Dünyanın en güzel kedileri birincilik için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güzel kedileri birincilik için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 15:50

Türkiye ilk kez kediler arasında düzenlenmiş uluslararası bir güzellik yarışmasına tanıklık etti. Doğa Okulları'nın ev sahipliği yaptığı 2016 World Cat Show Dünya Şampiyonası Türkiye, Almanya ve Bulgaristan'ın işbirliği ile gerçekleşti.Yarışmaya birçok ülkeden 200'ün üzerinde kedi katıldı ve birincilik için kıyasıya yarıştı.

Haberin Devamı

Yalnızca kedilerin değil, çocukların da katıldığı yarışmalarda birçok çocuk ödül kazandı. 'Kedi Sevgisi' konulu masal yarışması, 'Kedinin Doğa'lı Halleri' konulu fotoğraf yarışması ve 'Kedi Evi Tasarımı' konulu yarışmalara çok sayıda çocuk katıldı.

Dünyanın en güzel kedileri birincilik için yarıştı

TÜRKİYE'DE İLK

Yarışmanın davetlilerinden biri olan Dünya Kedi Federasyonu Başkanı Anneliese Hugman “Yarışmaya 71 farklı ırkta kedi katıldı. Gencinden yaşlısına pek çok farklı kesimden insanın ilgi göstermesinden çok mutlu oldum” dedi. Dünya Kedi Irkları Derneği Başkanı Yasemin Hocaoğlu ise "2012 yılından itibaren Dünya Kedi Federasyonu'na kabul edilen ilk kedi derneğiyiz. Her yıl ülkemizde yüzlerce kedi severin bir araya geldiği ve dünyanın en güzel kedilerinin seçildiği uluslararası organizasyonları, yarışmaları düzenliyoruz. Bu yıl ki ayağımız Doğa Okulları'nın misafirperverliğinde gerçekleşiyor. Burada en az 200 kedimiz var. Birbirinden güzel şovlarda dünyanın en güzel kedileri seçilecek. Birbirinden farklı ırklarımız var. Herkesi bu farklı ırkları görmek için buraya bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Dünyanın en güzel kedileri birincilik için yarıştı

'BU YARIŞMALAR ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım ise "Doğa Okulları olarak Kedi Irkları Derneği'nin Türkiye ayağına ev sahipliği yapıyoruz. Bizler doğa ve canlılarla ilgili her türlü çalışmanın içinde keyifle yer aldık. Bugün de böyle bir organizasyonun içindeyiz. Aynı zamanda Türkiye genelinde öğrencilerimizin akademik kazanımlarına da hizmet eden üç farklı yarışma düzenledik. Yaklaşık olarak bin 500 öğrencinin katılım sağladığı 'kedi sevgisi' konulu masal yarışması, kedi fotoğraf yarışması ve kedi barınakları üzerine 3 farklı yarışma organize ettik" diye konuştu.

Dünyanın en güzel kedileri birincilik için yarıştı

Haberin Devamı

Doğa Okulları ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı Kedi Temalı yarışmalardan, “Kedi Evi Tasarım Yarışması” birincisi Doğa Okulları Beyoğlu Kampüsünden Zeynep Ezel Özkan ödülünü Dünya Kedi Federasyonu Başkanı Anneliese Hugman’dan, “Kedinin Doğalı Halleri Fotoğraf Yarışması” birincisi Doğa Okulları Beyoğlu kampüsünden Eda Temizkan ödülünü Doğa Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ayfer Erdem Batı’dan ve “İllüstrasyon Masal Yarışması” birincisi Doğa Okulları Çekmeköy Kampüsünden Furkan Uğur Uyguner ise ödülünü Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Kurt’tan aldı. Kazanan öğrenciler kupa ile ödüllendirilirken, ayrıca kedi sevgisinin pekiştirilmesi amacıyla Scottish straight cinsi yavru kedi de hediye edildi.

Haberin Devamı

Dünyanın en güzel kedileri birincilik için yarıştı

ÖDÜL KAZANANLAR MUTLULUKTAN UÇTU

Kedi Sevgisi” Konulu Masal Yarışması'nda Furkan Uğur Uyguner, İlayda Sönmez, Berrak Gümüşsoy ve Zeynep Su Ayanoğlu ödül kazandı. “Kedinin Doğa’lı Halleri” Fotoğraf Yarışması'nda Eda Temizkan, Kerem Bato, Eren Mert Kırmaz ve Kaan Nart ödül kazandı. Kedi Evi Tasarım Yarışması'nda ise Zeynep Ezel Özkan, İdil Çiftçi, Ayşe Sıla Akbaş ve Asya Bozdemir ödül kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!