Duha namazı ne zaman kılınır? İşte Duha namazının kılınışı hakkında bilgi

Güncelleme Tarihi:

Duha namazı ne zaman kılınır İşte Duha namazının kılınışı hakkında bilgi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 17:52

Kuşluk namazı ya da diğer bilinen adıyla duha namazı vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Öte yandan işrak namazının nasıl ve ne zaman kılındığı da araştırılıyor. Peki, Duha namazı ne zaman kılınır?

Haberin Devamı

Bir zaman dilimi olan kuşluk, Arapça'da Duha olarak biliniyor. Kuşluk namazı ya da diğer bilinen adıyla duha namazı vatandaşların merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor. İşte, Duha namazı hakkında tüm ayrıntılar....

İşrak veya duhâ namazı; güneşin doğup ufukta beş derece (bir mızrak boyu) yükselmesi ile kerâhet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika sonra ilk kuşluk vaktinde kılınır. Bir hadis-i kutsîde bu namazın faziletine işaretle şöyle buyurulur: “Ey Âdemoğlu, gününün ilk vakitlerinde benim için dört rekât nafile kılmaktan acizlik gösterme ki, günün sonunda seni korumayı tekeffül edeyim.” (Ebû Dâvûd, Tatavvu’, 12)

Hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duhâ (kuşluk) namazı; dört, sekiz ve on iki rekât olarak kılınabilir (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 78-83). En az iki rekât olarak kılınabileceği de söylenmiştir. Bu namazda iki rekâtta bir selam vermek daha sevaptır. Ancak dört rekâtta bir de selam verilebilir (Tahtâvî, Hâşiye, s. 395).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!