Düğünde ilginç protesto

Güncelleme Tarihi:

Düğünde ilginç protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 16:09

MERSİN’de günlük yayın yapan yerel Akdeniz Gazetesi’nin Yazıişleri Müdürü Mehmet Selvi’nin, gemi acenteliğinde çalışan Ayça Taşkaya ile dünya evine girdiği düğünde, damadın gazeteci arkadaşları müziği durdurarak, ilginç bir protesto gösterisi yaptı.

Gazetecilerin zor çalışma ve yaşam şartlarını protesto eden bir grup genç gazeteci, ’Ev’lenmek bizim de hakkımız’, ’İki gönül bir olunca, kredi faizleri çok olur’, ’Ev kirası belimizi büküyor’, ’Allah bir yastıkta kocatmasın, yeni yastık alacak gelirimiz olsun’, ’Oğlan bizim kız bizim, borç sizin olsun’ yazılı dövizler açtı.

Mersin’de günlük yayın yapan yerel Akdeniz Gazetesi’nin Yazıişleri Müdürü Mehmet Selvi ve Mitaş Gemi Acenteliği’nde çalışan Ayça Taşkaya hayatlarını birleştirdi. Sultaşa Otel’de düzenlenen düğüne Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Uğur Yıldırım, CHP Mersin Milletvekili adayı Selçuk Dereli, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Toroslar Belediye Başkanı Tuna’nın kıydığı nikahta şahitliklerini ise Selçuk Dereli, Ahmet Ünal, Rıfkı Çınar ve Murat Dumanlıdağ yaptı.

ZOR ŞARLAR ALTINDA YAŞIYORUZ

Nikahın ardından davetliler pistte birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde damadın gazeteci arkadaşları müziği durdurarak, korsan bir eylem yaptı. Gazetecilerin zor çalışma ve yaşam şartlarını protesto eden bir grup genç gazeteci, ’Ev’lenmek bizim de hakkımız’, ’İki gönül bir olunca, kredi faizleri çok olur’, ’Ev kirası belimizi büküyor’, ’Allah bir yastıkta kocatmasın, yeni yastık alacak gelirimiz olsun’, ’Düğün masrafı, balayını hayal yaptı’, ’Makarnaya talim’, ’Oğlan bizim kız bizim, borç sizin olsun’ yazılı dövizler açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan radyo spikeri Raşit Doğan, davetlilerden özür dileyerek, neden böyle bir eylem yapma ihtiyacı hissettiklerini anlattı.

Yaşam şartlarımızın iyileştirilmesini istediklerini belirten Doğan, "Biz gazeteciler hep, ’Zor şartlarda çalışıyoruz’ deriz. Oysa biz aslında zor şartlarda yaşıyoruz. Çalışma koşullarımızın zorluğu, yaşam koşullarımızı da vurmaktadır. Mutluğumuzu, acımızı yaşayamadan çalışmak zorunda kalırız çoğu zaman. Kimimiz çocuğunun doğduğunu göremez, kimimiz en yakınını kaybettiğinde dahi haber yazmak, gazete basmak, görüntü çekmek veya yayına girmek zorunda kalır. Zira biz evlilik gibi toplumun çekirdeğini oluşturan en önemli yapıyı kurmakta hep sona kalanlardanızdır. Çünkü maddi gücümüzün yeteceğine inanamaz, eşimize, ailemize yeteri kadar zaman ayıramayacağımızı biliriz. Ancak, Ayça ve Mehmet’in mutluluğa ilk adımı attığı bugün, tüm meslek çalışanlarının bu süreci en güzel şekilde yaşayabilmesi için çalışma şartlarımızın değil, hayat şartlarımızın iyileştirilmesini temenni eder, arkadaşlarımıza mutluluklar dileriz" diye konuştu.

Davetlilerin şaşkın bakışları altında yapılan eylem, açıklama ile sona erdi. Davetliler genç gazetecileri alkışlayarak destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!