Düğün yolunda facia: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Düğün yolunda facia: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 01:08

Sarıyer Zekeriyaköy'de düğüne giden aile dehşeti yaşadı. Düğün misafirlerini taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı. Kazada 6 kişi ölürken 25 kişi de yaralandı. Kazada annesini kaybeden bir genç kızın "Annemi istiyorum" feryatları yürekleri dağladı. Bugün de ağır yaralılardan Emel İnanç, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısı 6'ya yükselmiş oldu. Diğer yaralıların tedavisi ise devam ediyor.

Haberin Devamı

Zekeriyaköy yolunda Kilyos’a düğüne gidenleri taşıyan midibüsün freni patladı. Kontrolden çıkan araç karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası 5 kişi yaşamını yitirirken, 25 kişi de yaralandı. Kaza, saat 19.45 Sarıyer Zekeriyaköy yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Beylikdüzü’nden Kilyos’taki düğüne gidenleri taşıyan Atilla Onruk (52) idaresindeki midibüsün seyir halindeyken freni patladı. Kontrolden çıkan araç karşı şeride geçerek önce bir otomobile çarptı, ardından da ağaçlık alandan 5 metrelik şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası olay yerinde 5 kişi hayatı kaybederken, ilk belirlemelere göre 5’i ağır 25 kişi de yaralandı. Ancak ağır yaralıların birinden bu akşam üzeri acı haber geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Haberin Devamı

FECİ KAZANIN OLDUĞU YERDEN FOTOĞRAFLAR

Yaralılardan 11’i Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 7’si Maslak Acıbadem Hastanesi’ne, 3’ü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 3’ü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 1’i Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemeleri halen devam ederken, ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

"YOLA BÜYÜK ARAÇLARIN GİRMESİ YASAK"

Olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Normalde bu yola büyük araçların girişi yasak. Sadece küçük araçlar için yapılan bir yol. Büyük araçların girmemesi için yolda daraltma yapıldı. Sanırım sürücü zorlamış girmek için. Düğüne gidiyorlarmış. Büyük olasılıkla freni boşalmış. Daha sonra ise karşı şeride geçerek 5-6 metrelik şarampole yuvarlanmış. Ölenlere rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Olayın boyutu gün ağarınca daha çok ortaya çıkacaktır" dedi.

"KOMŞU HATIRI İÇİN GİTMİŞTİ"

Kazada ölen Vicdan Mutlu'nun eşi Refik Mutlu, komşu hatırı için eşinin düğüne gitmesine izin verdiğini belirterek, "30 yıllık eşimi 5 dakikada kaybetmek kolay değil. Komşu hatırı diye gönderdik. Acı haberi daha sonra aldık maalesef" dedi.

Haberin Devamı

"KAPASİTENİN ÜZERİNDE YOLCU VARMIŞ"

Kazada hayatını kaybeden Hatice Yüksel'in yakını Adem Yüksel ise, “Yüksek hızdan dolayı araç hızını alamıyor ve daha sonra şarampole yuvarlanıyor. Bize gelen bilgilere göre otobüsün içersinde kapasitenin üzerinde yolcu varmış. Bu tip yollara büyük aracın girmemesi gerekiyormuş. Ona rağmen aşırı yolcuyla bu yola girilmiş ve sürücü hız yapmış" dedi.

"MERDİVEN BASAMAĞINDA OTURUYORMUŞ"

Yüksel’in, aracın merdiven basamağında oturduğunu söyleyen Adem Yüksel, “Aracın kapısının hemen arkasındaki merdiven boşluğunda oturuyormuş. Kazada kapılar açılınca o da dışarı fırlıyor. Resmen bir katliam. Olayda ihmal var" diye konuştu.

Haberin Devamı

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUN’DA

Sarıyer Zekeriyaköy yolunda meydana gelen trafik kazasında ölen 5 kişinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’nda. Kazada hayatını kaybeden Vicdan Mutlu’nun eşi Refik Mutlu, komşu hatırı için eşinin düğüne gitmesine müsaade ettiğini belirterek, "30 yıllık eşimi 5 dakikada kaybetmek kolay değil" dedi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Leman Çalışkan (47), Kamil Çalışkan(62), Hatice Yüksel(52), Muhterem Kırcaoğlu(41) ve Vicdan Mutlu’nun (47) cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenaze işlemlerinin tamamlanması için ölenlerin yakınlarının bekleyişi sürüyor.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!