DSP'li Bayer: Adalet Bakanı bu taslağı gündemden çıkarsın

Güncelleme Tarihi:

DSPli Bayer: Adalet Bakanı bu taslağı gündemden çıkarsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 15:46

DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, evlenme yaşının 14'e indirileceğine yönelik iddiaları, “Bu haddini aşan bir şeydir. Adalet Bakanı'nın, bu taslağı hemen gündemden çıkarması gerekir” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bayer, Adalet Bakanlığında yapılan bir toplantıda “Evlenme yaşının 14'e ve eşin tecavüzünde 7 yıl olan ceza indiriminin 1 yıla indirilmesi” önerilerinin gündeme geldiğine ilişkin haberler üzerine, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

“Bu haberler doğruysa, Türkiye'de çağdaşlık adına yapılan yasaları değiştirme girişimleri demek ki vardır. Bu haddini aşan bir şeydir. Adalet Bakanı'nın, bu taslağı hemen gündemden çıkarması gerekir” dedi.

Kız çocuklarını ve kadınları rencide edeceği için taslağın içeriğini dahi söylemeye dilinin varmadığını belirten Bayer, “Başbakan'a sesleniyorum; Adalet Bakanı'na talimat versin, taslak görüşmeleri bitsin. Başbakan, Adalet Bakanı'na Deniz Feneri davasının ne olduğuna, ekonomiden sorumlu bakana dünyadaki krizin Türkiye'deki yansımalarına, bu krizden çıkma önerilerine ilişkin talimat versin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, “Bu düzenlemenin, Hüseyin Üzmez ile ilişkili olduğuna dair iddialar var” sözlerine Bayer, “Bir kişiyi kurtarmak için yasa çıkarıyorlarsa, bu ayıbın ayıbı... Türkiye'de çıkarılan çağdaş yasaların, geriye dönülmesinde bir adım” diye karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!