DSHP kuruldu ilk kavga amblem için DSP ile çıktı

Güncelleme Tarihi:

DSHP kuruldu ilk kavga amblem için DSP ile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Parti (DSP) kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in öncülüğünü yaptığı, Genel Başkanlık koltuğuna Gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun oturduğu Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) dün resmen kuruldu.

103 kurucu üyesi bulunan DSHP’nin ilk gün gündemi ise DSP’yle arasında çıkan amblem ve ilke kavgası oldu. DSP Genel Başkanı Masum Türker, amblemi ağzında başak taşıyan güvercin olan DSHP için “Demokratik Sol isminin ve güvercinin marka tescilini yaptık. DSP’yi kendileri kurdular ama ‘Demokratik Sol’ ve amblem kurumsal olarak bizim” dedi. DSHP Genel Başkanı Cevizoğlu ise “Güvercin, renk ve ilkeler sahibine geri döndü. Yedi yıldır AKP’nin yaptıkları karşısında seslerini çıkartmayanların, şimdi ‘Kuşumuza sahip çıkalım’ demeleri komik” diye konuştu. Cevizoğlu, “Ecevitlerin ilkelerine sahip çıkmayanlar, Ecevitlere ait olan sembollerin kavgasını yapmaya çalışıyorlar. Bırakalım bunları, Türkiye’nin sorunlarının çözümünde yarışalım” dedi.

DSP kökenli milletvekilleri Recai Birgün ve Mücahit Pehlivan’ın DSHP’ye geçmesi bekleniyor. Rahşan Ecevit’e yakın isimler arasında yer alan Emrehan Halıcı ise DSHP’ye uzak duruyor. DSP’den istifa eden, ancak Rahşan Ecevit’le de hareket etmeyen Eskişehir milletvekili Tayfun İçli ise “Katılacak olsaydım, bağımsız milletvekili olarak devam etmezdim” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!