'Drone'lu tacizi protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Dronelu tacizi protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 19:32

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan 5 genç kız,  Cevizlibağ'daki Atatürk Kız Öğrenci Yurdu önünde "drone ile taciz"i protesto etti. Yurt müdürüyle konuşan eylemciler, "14 Aralık'ta ön tarafa bir kapı açılacağı teminatını verdi ve yurdun yan tarafında bulunan minibüs durağının kaldırılacağını" söylendiğini aktardılar.

Haberin Devamı

Dronelu tacizi protesto ettiler

Eylemciler, 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Yurt yolunda tacize tecavüze son' şeklinde slogan atarken, ellerinde 'Başka Özgecan’lar Olmayacak' ve 'Üniversitelerde, yurtlarda tacizi tecavüzü kadın cinayetlerini durduracağız' yazılı dövizler taşıdı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Berna Bağlam, yurt müdürü ile görüştü. Görüşme sonrasında açıklama yapan Bağlam,  yurt müdürüyle yaptığı görüşmelerde yurtta kalan kızların ön tarafa bir giriş kapısı açılmasıyla ilgili talebi ilettiklerini söyledi.

Bağlam, "Yurt müdürü, 14 Aralık'ta ön tarafa bir kapı açılacağı teminatını verdi ve yurdun yan tarafında bulunan minibüs durağının kaldırılacağını söyledi. Yurt çevresinde de ışıklandırılmaların arttırılacağını belirtti" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!