Kız yurdunda tacize önlem için tarih verildi

Güncelleme Tarihi:

Kız yurdunda tacize önlem için tarih verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 17:32

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kız öğrencilere yapılan tacizle gündeme gelen Cevizlibağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü ile görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan 5 genç kız, Cevizlibağ’daki Atatürk Kız Öğrenci Yurdu önünde "drone ile taciz"i protesto etti.

Eylemciler, ’Kadın cinayetlerini durduracağız’, ’Yurt yolunda tacize tecavüze son’ şeklinde slogan atarken, ellerinde ’Başka Özgecan’lar Olmayacak’ ve ’Üniversitelerde, yurtlarda tacizi tecavüzü kadın cinayetlerini durduracağız’ yazılı dövizler taşıdı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Berna Bağlam, yurt müdürü ile görüştü. Görüşme sonrasında açıklama yapan Bağlam, yurt müdürüyle yaptığı görüşmelerde yurtta kalan kızların ön tarafa bir giriş kapısı açılmasıyla ilgili talebi ilettiklerini söyledi.

Bağlam, "Yurt müdürü, 14 Aralık’ta ön tarafa bir kapı açılacağı teminatını verdi ve yurdun yan tarafında bulunan minibüs durağının kaldırılacağını söyledi. Yurt çevresinde de ışıklandırılmaların arttırılacağını belirtti" dedi.


BAKMADAN GEÇME!