Domuz bağlı cinayete 20 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Domuz bağlı cinayete 20 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 16:26

BURSA'da eski ortağı 40 yaşındaki Süleyman Aktaş'ı, yüzüne biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildikten, sonra domuz bağıyla bağlayıp koyduğu otomobilin arkasında havasız bırakıp öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan 49 yaşındaki Erhan Acar'a ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme bu cezayı 20 yıla düşürdü.

Merkez Nilüfer İlçesi Balabancık Köyü Nilüfer Deresi'nde, geçen Ağustos ayında avcılar tarafından domuz bağıyla bağlı, ağzında bez bulunan erkek cesedi buldu. Bursa Adli Tıp Kurumu’'da yapılan otopsisi ardından, cesedin kendisinden haber alınamayan 2 çocuk babası Süleyman Aktaş'a ait olduğu belirlendi. Telefon görüşmelerini inceleyen jandarma, Süleyman Aktaş ve ağabeyi Nedrettin Aktaş'ın eski iş ortağı olan Erhan Acar'ı gözaltına aldı. Cinayeti itiraf eden işçi emeklisi Erhan Acar, tutuklandı.

Acar hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek’, ‘Kasten, tasarlayarak adam öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Erhan Acar, Süleyman Aktaş ile Yalova'da kauçuk fabrikası açtıklarını, daha sonra kendisinin fabrikadaki hisselerini yapılan pazarlık sonucu 900 bin TL’ye Aktaş’a devrettiği halde parasını alamadığını söyledi.               

Olay günü alkollü olan Süleyman Aktaş ile buluştuklarını kendisine ait otomobil ile konuşmak için bir şantiyeye gittiğini söyleyen Erhan Acar, şöyle dedi:

“Alacağım yüzünden tartıştık. Bana yumruk attı. Dişlerim kırıldı. Elinde eter sürülmüş bez vardı. Kendimi korumak için yanımdaki biber gazını yüzüne sıktım. Dengesini kaybedince aracının torpito gözünde sürekli sakladığını bildiğim kelepçe ile ellerini bağladım. Daha sonra domuz bağı ile etkisiz hale getirip arabamın bagajına koydum. Ağzına elinde bulunan eter sürülü bezi soktum. Amacım onu polis merkezine teslim etmekti. Bir süre sonra aracı durdurup bagajı açtığımda ölmüştü. Cesedini Nilüfer Deresi’ne attım. Sonra da yakalandım.”
Son duruşmada pişmanlık olduğunu anlatan Erhan Acar, “Hakim bey, olayların bu boyuta gelmesini hiç istemezdim. Bu benim kaderimmiş” dedi. Mahkeme heyeti suçunu kabul eden Erhan Acar'a ömür boyu hapis cezası verirken, duruşmadaki iyi halini dikkate alarak bu cezayı 20 yıla indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!