Diyarbakır'da bayram günü maytap faciası: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda bayram günü maytap faciası: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 14:09

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’nde çocukların sokakta oynadıkları maytapların düştüğü evde yangın çıktı. Yangında 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yangın, Çermik ilçesi Çukur Mahallesi’nde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yasin Balpetek’e ait 2 katlı toprak evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Yangın, sokağın dar olması yüzünden itfaiye ekiplerinin müdahalede zorlanması nedeniyle uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Yangın sırasında evde bulunan Adana’dan bayram ziyaretine geldikleri öğrenilen 6 aylık İbrahim Dalkılıç, 2 yaşındaki Elif Balpetek ve 55 yaşındaki Makbule Balpetek itfaiye ve sağlık ekipleri ile vatandaşlar tarafından çıkarılarak, Çermik İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, sevk edildikleri Diyarbakır’da yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

 GÖRGÜ TANIKLARI YANGINI ANLATTI

3 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasını anlatan vatandaşlardan İbrahim Dalkılıç, bütün mahallenin yangını söndürmek için seferber olduğunu ancak söndüremediklerini kaydetti.  Muharrem Sarı adlı vatandaş, alevlerin yükselmesi ile birlikte bütün mahallelinin yangını söndürmek için seferber olduğunu belirterek, “Ancak yangını söndüremedik. İtfaiye geldi o sırada. Sonra hortumu çektik hep beraber yardımcı olarak müdahale ettik. Alevler etrafı sarmıştı. Biz içeri girdik. Alevlerin yükselince dışarı kaçtım. Üst tarafı hemen açtık” dedi. Evin küle döndüğü yangınla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!