Diyarbakır ve Adıyaman’da film festivali

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır ve Adıyaman’da film festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 00:00

Haberin Devamı

Garanti Bankası ile TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk film festivali olma özelliğini taşıyan Garanti Mini Bank 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, bu yıl, 23-25 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, 28­-30 Nisan tarihlerinde ise Adıyaman’da perdelerini açacak.

İLK kez geçtiğimiz sene Anadolu’ya taşınarak, Mardinli ve Urfalı çocukların büyük ilgisiyle karşılanan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, yedinci yılında, Diyarbakır ve Adıyaman’daki çocuklarla buluşuyor. Küçük sinemaseverlerin aileleriyle birlikte ücretsiz izleyebileceği festival; Diyarbakır’da Final Okulları’nda ve Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Dünyanın dört bir yanındaki çocukların beğenisini kazanan en yeni çizgi yapımlar, animasyonlar, kısa ve uzun metrajlı filmlerden oluşan dopdolu bir program sunacak festivalin Adıyaman’daki açılış partisini ünlü oyuncu Sinem Kobal sunacak.
Festival programında, “Çizgi Kahramanların Maceraları”, “Eyvah Büyüyorum”, “Hayvanlar Alemi”, “Oyun Bahçesi” ve “Miniklere Masallar” gibi eğlenceli bölümler halinde gösterilecek 30’a yakın film bulunuyor. “Pıtırcık”, “Yaman Tilki”, “Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı”, “Çılgın Dostlar 2”, “Komşum Totoro”, “Küçük Cadı Kiki”, “Hadi Balığa”, “Kayıp Penguen”, “Balonlar”, “Anne İnek ve Karga”, “Küçük Cadı Kiki” festivalde çocukların izleyeceği filmlerden bazıları.

Haberin Devamı

Şişmanların ressamı Botero geliyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, beşinci kuruluş yılını tamamlamaya hazırlanırken, yaşarken efsane haline gelmiş Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero’yu ağırlıyor.
21. yüzyılın en çok merak uyandıran sanatçılarından Fernando Botero, 64 yapıttan oluşan geniş kapsamlı bir sergiyle, Türk sanatseverlerle ilk kez Pera Müzesi’nde buluşacak. Günümüz estetik anlayışına yeni bir yorum getiren Botero’nun bu sergisi sirk, boğa güreşi, Latin Amerika halkı, Latin Amerika yaşamı, ölü doğalar ve sanat tarihinin geçmiş ustalarından uyarlamaları kapsayan altı bölümden oluşuyor.
1932 Kolombiya doğumlu Fernando Botero, Şişman ve yuvarlak hatlar çizmesi ile ünlü. “Şişman güzeldir, çünkü şişman insanlar diğer insanların yüzünde hemen bir gülümseme yaratma kabiliyetine sahiptirler, sempatiktirler, bu yüzden resimlerimde şişman figürleri kullanıyorum” diyen Botero sergisi 4 Mayıs - 18 Temmuz 2010 tarihleri arasında açık kalacak.

Haberin Devamı

‘Yaratıcı Çocuklar’a karikatür ödülleri

YARATICI Çocuklar Derneği ile Karikatürcüler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen uluslararası “Geleceğin Akıllı Ulaşımı” konulu karikatür yarışmasının ödül töreni dün yapıldı. Çocuklara ve gençlere karikatür ve mizah sevgisi aşılamak, yetenekli çocukları çizim konusunda yüreklendirmek ve karikatürü yaygınlaştırmak amacı ile her yıl düzenlenen ve atölye çalışmaları ile desteklenen yarışmalara Türkiye genelinden okullar katılıyor. Bu yıl ki yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ve Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa tarafından verildi. Ödül alan ve sergiye değer bulunan karikatürler 22 Nisan–30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Yaratıcı Çocuklar Derneği’nde sergileniyor.

Haberin Devamı

İlk e-kitabı Van’dan satın alındı

Türkİye’yi ilk defa e-kitap ile buluşturan İdefix.com’da 15 Nisan’dan itibaren e-kitap satışları başladı. Türkiye’nin ilk e-kitabını Van Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinden Yusuf Demir alırken; ilk satılan e-kitap ise Can Yayınları’ndan çıkan İnan Çetin’in “İblisname Bir Hayalin Gerçek Tarihi” adlı eser oldu. Demir kitabını, ilk e-kitap alıcısı olması şerefine İdefix.com’un hediye ettiği e-kitap cihazı ile okuyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!