Dirilerini bulamadılar ölülerini bulsunlar

Güncelleme Tarihi:

Dirilerini bulamadılar ölülerini bulsunlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

KAYIP GENÇLERİN AİLELERİNDEN SUÇLAMA

MENEKŞE sahilinden 23 gün önce sandalla denize açılan ve o günden beri kendilerinden haber alınamayan üç gençten, Hakan Gezer'in cesedinin bulunması, diğer iki gencin ailelerini yıktı. Oğullarının sağ bulunacağına ilişkin umutlarını kaybeden Ömer Büyükeller ve Bilgin Laçin'in aileleri, çocuklarının dirilerini bulamayan Sahil Güvenlik yetkililerine isyan ederek ‘‘Bari ölülerini bulun’’ dediler.

Hakan Gezer, Ömer Büyükeller ve Bilgin Laçin, Menekşe Sahili'nden ‘Atçez’ adlı sandalla denize açılmış, çocuklarının geç saatlere kadar dönmediğini gören aileler, önce Deniz Polisi'ne ardından da Sahil Güvenlik'e başvurmuşlardı.

Sahil Güvenlik botlarının bir türlü harekete geçmediğini söyleyen aileler, kendi başlarının çaresine bakmaya karar verdiler. Balıkçı tekneleri kiralayarak denize açılan Ömer Büyükeller ve Bilgin Laçin'in ağabeyleri Ercan ve Çetin, paraları bitince kızkardeşlerinin yüzüklerini ve küpelerini satıp motor kiraladılar. Tam umutlarını kaybetmeye başlamışlardı ki, Kumkapı'da balıkçılık yapan 'Yavuz' adlı teknenin kaptanı Şeref, ailelere ‘‘Bir Rus gemisinin telsizle 'Atçez' adlı bir sandalda üç gencin mahsur kaldığını anons ettiğini duydum’’ diye haber gönderdi. 'Yavuz' adlı teknenin, telsiz sınırı 15 kilometreydi. Aile üyeleri, bu ihbar üzerine Kumkapı açıklarında yeniden arama çalışmalarına başladı. Ancak ‘açık’ kanaldan yapılan telsiz mesajını Şeref Kaptan'dan başka duyan balıkçı yoktu. Bu durum Şeref Kaptan'ın asılsız ihbarda bulunmuş olabileceği ihtimali ortaya çıkardı.

Umutlar tükendi

Umutlar yeşerip yeşerip sönerken, kayıp üç yakın arkadaştan Hakan Gezer'in cesedi, geçen hafta Ambarlı Sahili'nde balıkçılar tarafından bulundu. Gezer'in cesedinin bulunması, yalnız kendi ailesini değil, ilk günden beri umutlarını yitirmeyen diğer aileleri de derinden sarstı.

Hakan Gezer'in annesi Makbule Gezer, oğlunun cansız bedenini bulunca, Sahil Güvenlik'i suçladı. Sahil Güvenlik botlarının, çocuklarını aramak için çaba harcamadığını belirten Makbule Gezer, ‘‘Yavrularımızı arasalardı oğlumu balıkçılar yerine Sahil Güvenlik bulurdu’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!