Dinlenenlerin adı listelerde yok

Güncelleme Tarihi:

Dinlenenlerin adı listelerde yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:43

Başbakan Erdoğan, gazeteciler, bürokrat ve işadamlarının arasında bulunduğu binlerce kişiyi ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması sırasında dinlettikleri ileri sürülen savcı Adem Özcan, “İddialar yalan. Dinlenen kişilen yayınlanan listede yok” dedi. Savcı Adnan Çimen ise “Müfettiş istedim, soruştursunlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜK Rüşvet Operasyonu’ndan sonra özel yetkileri ellerinden alınarak İstanbul Adalet Sarayı’nda duruşma savcılığına atanan Adem Özcan ve Büyükçekmece Savcılığı’na atanan Adnan Çimen’in, ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kapsamında, aralarında Başbakan Erdoğan ve yakın çevresi ile gazeteciler, bürokratlar ve işadamlarının da bulunduğu binlerce kişiyi dinlettirdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Adnan Çimen “Yapılan alçakça bir iftira. Müfettiş istedim. Soruştursular” dedi. Adem Özcan ise “Dosya benden yaklaşık 1 ay önce alındı. Şu an Cumhuriyet Başsavcılığı’nda. Dosyada 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları yalan. Selam Örgütü soruşturmasında dinlenen kişiler bu yayınlanan listede yok” dedi. 17 Aralık operasyonundan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen Hadi Salihoğlu ise iddialarla ilgili Başsavcılık’tan açıklama yapılmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

DEV KULAK

Yeni Şafak ve Star gazetelerinde dün manşetten verilen iddialara göre, Terörle Mücadele ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen, ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kapsamında binlerce kişiyle ilgili dinleme izni aldı. Çeşitli isimler, 3 yıl boyunca telekulak tarafından dinlendi. İddiaya göre gerçek, soruşturma dosyası 2 savcının elinden alınınca ortaya çıktı. Başsavcılık makamından gizlenen 125 klasörün bulunmasıyla, dinlemeler ortaya çıktı. Başsavcılığın ilk bulgularına göre dinlenenlerin sayısı 3 bin 64’ü buluyor. Fakat takipteki isimlerin çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Star’da yer alan haberde, sayının 7 bin olduğu öne sürülüyor. Yeni Şafak haberinde dinlenen isimlere de yer verdi. Habere göre, dinleme listesinde Efkan Ala, MİT müsteşarı Hakan Fidan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan gibi isimlerin yanı sıra Mithat Sancar, Mehmet Bekaroğlu, Temel Kotil, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ahmet İnsel, Hakan Çelik, Ali Bayramoğlu, Ertuğrul Özkök, Nihal Bengisu Karaca, İsmail Küçükkaya gibi toplumun farklı kesimlerinden gazeteci, STK temsilcisi ve akademisyenler de var.

Dinlenenlerin adı listelerde yok

Haberin Devamı

MÜFETTİŞ İSTEDİM

Dinlemenin merkezinde gösterilen savcılardan Adnan Çimen iddialara şöyle yanıt verdi: “HSKY’ya inceleme talebinde bulundum bugün. Müfettiş talep ettim. Ciddi iddialar bunlar. İnceleme yapılsın. Gerekirse hakkımda soruşturma yapılsın. Gizli saklı bir şeyimiz yok. İddialar asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır. Bir soruşturma var ama söylendiği kapsamda değil. Bir örgüt soruşturması olarak başlamış sonra Adem Bey’e geçmiş. Sayın Başbakan ve bir sürü insanın dinlenilmesi falan hayal ürünü. Uydurmasyon. 7 bin tane adam dinlenir mi ya? Nasıl dinleyeceksiniz, kim dinleyecek bunları. Böyle saçma sapan şey olur mu? Alçakça bir iftira. Mazeret izni talebinde bulundum. Çünkü bu şartlarda görevimi sürdürmem çok zor. Saldırılarla hakaretlerin olduğu bir yerde ruhsal olarak rahat görev yapabileceğinizi düşünüyor musunuz? Yapılan şey alçakça bir iftira.”

Haberin Devamı

SANKİ İSİMLER SEÇİLMİŞ

Savcı Adem Özcan ise açıklamasında şunları söyledi: “Dosya yaklaşık 1 ay önce benden alındı. 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları gerçek dışıdır. Dinlendiği söylenen kişilere baktığımda, Selam örgütü soruşturmasında asıl isimleri geçen kişiler bu listelerde yok. Bu düşündürücü bir durum. Sanki isimler seçilmiş. Söz konusu haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişileri terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir.”

40-50 KİŞİ DİNLENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ismini vermek istemeyen üst düzey bir yetkiliye göre, listedeki isimler tek bir dosyadan değil farklı dosyalardan dinlendi ancak tek bir soruşturmadanmış gibi haber yapıldı. Yetkili, “Savcı Adem Özcan sadece 40-50 kişinin dinlenmesi için talimat verdi” dedi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 3 bin kişi hakkındaki dinleme talepleri sadece polisten gelmemiş. Listede yer alan bazı isimler hakkındaki dinleme talepleri MİT’ten gelmiş. Ayrıca soruşturma sırasında iddiaya göre örgüt içerisindeki bazı isimlerin MİT ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

BAKANLIK: 10 BİNLERCE KİŞİYE ÇIKABİLİR

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı yetkilileri, yapıldığı iddia edilen dinleme kayıtlarının sadece İstanbul’da bir adliyede yeni atanan savcıların tespit ettiği usulsüz dinlemeler olduğunu söyledi. Başka şehirlerde de benzer incelemelerin sürdüğünü belirten yetkililer, dolayısıyla dinlenilen kişilerin sayısının önümüzdeki günlerde 10 binlerce olduğu ortaya çıkabilir.

HSYK, savcılar için resen dosya geçti

SELAM Örgütü’ne yönelik bir soruşturma kapsamında 7 bin kişinin dinlendiği iddiasıyla ilgili Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) harekete geçti. Gazetelerde yer alan iddiaları ihbar kabul eden HSYK 3. Dairesi, dinleme kararlarını aldığı iddia edilen savcılar Adnan Çimen ve Adnan Özkan hakkında resen dosya açtı. Daire bugün yapacağı toplantıda konuyu gündemine alacak.

BAKMADAN GEÇME!