Digiturk aboneliğinden çıkan askerlere FETÖ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Digiturk aboneliğinden çıkan askerlere FETÖ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 08:30

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yapılanmasında bulunan 7 televizyon kanalının Digiturk platformundan çıkarılması nedeniyle örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatı ile aboneliklerini sonlandırdıkları iddiasıyla 33 asker hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Kanal Türk, Yumurcak TV, Irmak TV, Mehtap TV kanalları Digiturk’ten çıkarıldığı için ayrıldıklarını beyan eden askerler hakkında abonelikten ayrılış nedenlerini bildirdikleri dilekçe ve ses kayıtları incelenerek gözaltı kararı alındı. Şüphelilerden Binbaşı Ahmet S.G., Uzman Çavuş Turhan G., Astsubay Ersin D.’nin Digiturk’ten ayrılırken müşteri temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerin ses kayıtları da soruşturma dosyasına girdi.

HOCAEFENDİ KANALI

İddiaya göre şüpheliler “Yumurcak TV’den, biz Kanal 7’den hocaefendinin sohbetlerini dinliyorduk. Onları artık dinleyemiyoruz. Allah hoca efendinin hakkını kimsede bırakmaz bunu da ilgililere söyleyin” diyerek Digiturk aboneliklerini iptal ettirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!