Diana'nın kişiliği bozuktu

Güncelleme Tarihi:

Diananın kişiliği bozuktu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sevgilisi Dodi El Fayed'le birlikte trafik kazasında ölen Galler Prensesi Diana hakkındaki söylenti ve iddialar, bitmek bilmiyor. Son olarak hazırlanan yeni bir kitapta, Prenses Di'de kişilik bozukluğu olduğu öne sürüldü.

yeni yayımlanan ve ‘‘Kendini Arayan Diana’’ adını taşıyan kitabın yazarı Sally Bedell Smith, kişilik bozukluğu çeken kimselerin kendi kendilerine yıkıcı olabildiklerini, kolaylıkla depresyona girdiklerini, düşüncesizce hareket edip çabuk alevlendiklerini belirtiyor.

People dergisi, ağustos sonunda yayınlanması beklenen kitaptan yaptığı alıntılarda, Prenses'in halkın gördüğünden çok daha fazla acı çektiği belirtiliyor. Ancak kitabın hiçbir yerinde yazar, Diana'ya kişilik bozukluğu tanısı konulduğuna dair klinik delillere yer vermiyor.

MÜSLÜMAN OLACAKTI

Kitapta, Diana'nın birlikte ölüme gittiği sevgilisi Dodi El Fayed ile tanışmadan önce Pakistanlı kalp operatörü Hasnat Han ile yaşadığı ilişkiye de değiniliyor. Yazar Smith, bir arkadaşının belirttiğine göre Diana'nın Hasnat Han için İslamiyeti kabul etmeyi düşündüğünü de yazıyor.

Diana'nın psikoterapisti Simone Simmons ile görüşen yazar Smith, kitabında psikoterapistin şu sözlerini aktarıyor:

‘‘Diana, Hasnat'ın tüm dikkatini çekmekte öyle sabırsızdı ki, sevgilisi Kensington Sarayı'ndayken Pakistan'daki ailesi ya da arkadaşlarıyla 10 dakikadan fazla görüşecek olsa, Diana ilgiyi kendisine çekmek için, müziği açar ve önünde dans ederdi...’’

Smith'e göre Diana'nın ailesiyle tanışmak için Hasnat Han'a haber vermeden 1997 Mayısında Pakistan'a gitmesi, ilişkiyi zora soktu. Bir süre sonra da ilişki, Hasnat Han tarafından bitirildi.

Smith, kitabında, Diana'nın Dodi El Fayed ile ilişkisini bu kadar çok kamuoyu önünde yaşamasının bir nedeninin de Han'ı kışkırtmak olduğunu öne sürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!