Devrilen otobüsten bir çocuk kayıp

Güncelleme Tarihi:

Devrilen otobüsten bir çocuk kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 07:47

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 29 kişinin yaralandığı, kazanın ardından kaybolan bir çocuğun ise arandığı bildirildi.

İstanbul'dan Iğdır'a giden Hayrettin Yarda yönetimindeki 76 AN 725 plakalı yolcu otobüsü, Koyulhisar-Reşadiye karayolu Tokat-Sivas il sınırındaki Bahçeköy altı köprüsünden Kelkit Çayı'na devrildi.

Kazada, otobüs sürücüsü Yarda ile birlikte yolculardan Badem Kerimov, Cahan Ablay, Yasin Eyvazoğlu, Ali İhsan, Nurettin Aras, Zemine Çoban, Serdar Yılmaz, Elvan Yılmaz, Cafer Celilov, Zümrüt Celilov, Ali Ekber, İlker Özen, Hüseyin Mehmetov, Rahmi Mehmetov, Mehmet Öznur, Songül Yürümez, Zamid Mehmetov, Tena Saf, Oğuz Yürümez, Berhan Öztürk, Fahrettin Baba, Ulaş Öztürk, Fatma Öztürk, Mehmet Yürümez, Fatma Celilov, Selçuk Yaşar, Asım Altıntaş ile kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi yaralandı.

Reşadiye ve Suşehri'ndeki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan kimilerinin Tokat ve Sivas'a sevkedildikleri belirtildi.

Bu arada otobüste anne ve babasının yanında yolculuk eden 5-6 yaşlarında bir kız çocuğunun ise kazanın ardından kaybolduğu ve çocuğu arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bir bölümü su içinde kalan otobüste başka yolcu bulunup bulunmadığını belirlemek için kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden yetkililer, otobüsün kaldırılması için vinç beklendiğini de kaydettiler.

Haberin Devamı

4 ÇOCUK KURTARDI, KENDİ KIZINI BULAMADI

Iğdır’daki yakınlarını ziyaret için eşi Elvan ve 6 yaşındaki kızı Damla ile otobüste seyahat eden Serdar Yılmaz, kaza sonrası büyük şok yaşadı. Eşinin kucağında oturan kızıyla birlikte otobüsten fırlayan ve suya düşen Serdar Yılmaz, kendini toparlayıp kızını bulmaya çalıştı.

Kazada yaralanan 4 küçük çocuğu çıkarmayı başaran Serdar Yılmaz kendi kızını bulamazken, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kelkit Çayı sularına kapıldığı tahmin edilen Damla Yılmaz'ı arama çalışmalarından gece sonuç alınamadı.

Çaya düşen otobüs bulunduğu yerden çıkarılırken, sabah erken saatlerde yeniden Damla'yı arama çalışması başlatıldı. Bölgeye sevkedilen ekipler içinde yer alan balıkadamlar, su içinde görüş mesafesi olmaması ve soğuk nedeniyle, sualtı arama çalışması yapamadı. Kıyı şeridinin taranması şeklinde süren çalışmalardan ise henüz sonuç çıkmadı.

Haberin Devamı

Kelkit Çayı’nı besleyen Sivas’ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarının kapatıldığı ve su seviyesinin düşmesinden sonra nehir yatağgında Damla Yılmaz'ı arama çalışmalarıın devam edeceği belirtildi.

Eşiyle birlikte Reşadiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alının Serdar Yılmaz kazayı anlatırken, “Kızım eşimin kucağındaydı. Uyuyorduk ve büyük bir gürültüyle uyandım. Otobüsün camları kırılmış ve bir kısmı suların içindeydi. O kargaşada eşim ve ben kızımızı kaybettik. Sulardan 4 çocuğu çıkarttım. Ama kızımı bulamadım. Bir haber var mı. Ayağa kalkamıyorum, kalksam ben arayacağım” diyerek gazetecilere kızının durumunu sordu.

Kazada yaralanan 30 kişinin isimleri şöyle:

Hayrettin Yardak (otobüs şoförü), Ali İhsan Sosa, Nurettin Aras, Asım Altuntaş, Rukiye Çoban, Adem Kerimova, Yasin Etvanzov, Serdar Yılmaz, Elvan Yılmaz, Cefer Celilov, Zümrüt Celilov, Kadim Celilov, Hüseyin Ablay, Canan Ablay, İlker Özen, Rahmi Mahmuddu, Zamit Mahmuddu, Ali Ekber, Hüseyin Mehmetov, Mehmet Öztürk, Selçuk Yaşar, Fahrettin Babayur, Songül Yürümez, Oğuz Yürümez, Ulaş Öztürk, Berkan Öztürk, Fatma Öztürk, Tellal Sağ, Mehmet Yürümez ve Rıza Talaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!