Derya’nın Akvaryum Koyu’nda biten hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Derya’nın Akvaryum Koyu’nda biten hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 00:00

Çatalca’da kuaförlük yapan 17 yaşındaki Derya Çınar, 8 Temmuz günü evlilik hayalleri kurduğu erkek arkadaşı Volkan Güzel’le birlikte gittiği Akvaryum Koyu’nda boğuldu.

Haberin Devamı

Babasının, ölümünden erkek arkadaşını sorumlu tuttuğu Derya geride mutlu fotoğraflarını bıraktı.

ÇATALCA’nın Belgrat Köyü’nde oturan Mustafa Çınar, 1994’te eşinden ayrıldı. O dönem 1.5 yaşında olan Derya ile 5 yaşında olan Gamze babalarında, 10 yaşında olan Pınar annelerinde kaldı. Derya ile Gamze’yi babaanneleri büyüttü. Kuaför olmak için lise ikide okulu bırakan Derya bir yıl konfeksiyon atölyesinde çalışıp para biriktirdikten sonra kuaförlük kursuna gitti. 17 yaşında aynı köyde oturan Volkan Güzel’le (23) evlenme hayali kuruyordu. Haziran 2009’da bir kuaförde çalışmaya başlayan Derya, 8 Temmuz sabahı “İşe gidiyorum” diyerek evden çıktı. Öğle 12.00’de buluşan iki genç, Volkan’ın eniştesinden aldığı otomobille Çilingoz mesire yerine gittiler.

Babanın hukuk savaşı

Plajdakiler, iki sevgiliyi 16.30’da, kayalıkların kıyısından el ele Akvaryum Koyu’na yürürken gördü. Sonra da Volkan’ın “Kız denize düştü” çığlıklarını duydular. Derya çoktan sulara gömülmüştü. Volkan korktuğu için kaçıp jandarmaya sığındı. Derya’nın cesedi ise ertesi gün bir kayanın altından çıkartıldı. İfadesinde, “Ayağımız kaydı, birlikte düştük. İkimiz de yüzme bilmiyorduk. Kurtarmaya çalıştım. Öldüğünü anlayınca jandarmaya haber vermek için yola çıktım” diyen Güzel serbest bırakıldı. Volkan’ın serbest kalmasını hazmedemeyen Mustafa Çınar, “Bir kişi sevdiğini denizde can çekişirken bırakıp kaçmaz. Volkan kızımı öldürmüş olmasa bile yardım etmeyerek ölümüne yol açtı” diyerek maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Derya’nın Akvaryum Koyu’nda biten hikâyesi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!