Derman’ın gözü NATO’da

Güncelleme Tarihi:

Derman’ın gözü NATO’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 07:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine geçtiğimiz aylarda giren 8x8 zırhlı lojistik destek aracı Derman’ın yeni hedefi diğer NATO ülkelerinin de envanterinde yer almak. Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. tarafında geliştirilen Derman, tankların ve mühimmatların harekât bölgesine taşınmasında görev alıyor.

Haberin Devamı

Derman’ı Hürriyet’e anlatan Koluman Genel Müdürü Cengiz Adak, şunları söyledi: “Dik ve eğimli arazi şartlarında hareket kabiliyetine sahip Derman 8x8, zırhlı araçların, tankların ve mühimmatların harekât bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla geliştirildi. TSK’ya 7 adet verildi, ikinci parti teslim 13 adet olacak. Derman’ın gözü NATO’da diyebiliriz. Körfez ve NATO ülkelerinin yoğun ilgisi var.” 

Derman’ın gözü NATO’da

TSK’NIN KURTARICI GÜCÜ

- 8x8 askeri destek aracı Derman’da, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir güç üretebilen motor yer alıyor. TSK’nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, yüzde 60 dik eğim ve yüzde 30 yan eğim gibi en zor arazi şartlarında hizmet verebiliyor. Araç, zırhlı araçların, tankların ve mühimmatların harekât bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla üretildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!