Dergáh kurup kendini peygamber ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Dergáh kurup kendini peygamber ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Dumlupınar Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi O. Nuri Benlioğlu’nun eşi Hatice Benlioğlu "Allah tarafından gönderildim" diyerek kendisini peygamber ilan etti. Dini duyguları istismar yoluyla dolandırıcılıktan yargılanan karı-kocanın 5 yıla kadar hapsi istendi.

KÜTAHYA’da öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile kendini peygamber ilan ettiği öne sürülen ev kadını eşi Hatice Benlioğlu’nun, dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yapmaktan yargılanmalarını başlandı. Sanıkların üç yıldan beş yıla kadar hapisleri istenirken, bir erkek müridi Hatice Benlioğlu’nun kendisine ayaklarını öptürdüğünü açıkladı.

Geçen haziran ayında, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile eşi Hatice Benlioğlu’nun, apartman dairesinde ’Dergah’ kurarak, insanları kendilerine bağladıkları yönündeki ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, eve baskın düzenlemişti. Operasyonda dini içerikli kitap, dergi, kaset ve çok sayıda görüntü CD’siyle birlikte, bir sandıkta saklı demetler halinde insan saçı bulmuştu. Karı-koca, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şikayet üzerine çift hakkında dava açılmıştı.

13 KİŞİ ŞİKAYETÇİ
/images/100/0x0/55eaf8abf018fbb8f8a29116


Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile kendini peygamber ilan ettiği öne sürülen eşi Hatice Benlioğlu, önceki gün Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’dini duyguları istismar yoluyla dolandırıcılık yapmak’ ve ’Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefet’ suçlarından hákim karşısına çıktı. Çiftin 3 yıldan 5 yıla kadar hapisleri istendi.

Duruşmaya Benlioğlu çifti hakkında şikayet dilekçesi veren 13 kişi de hazır bulundu. Şikayetçiler, Hatice Benlioğlu’nun kendisini ’peygamber’ ilan ettiğini ve kendilerine "Allah tarafından görevlendirildim" dediğini öne sürdü.

İLAHİ AŞKLA NİKAH KIYILDI

Şikayetçiler arasında bulunan C.Ç. adlı erkek, Benlioğlu çiftinin kendisini kullandığını söyleyerek, "Hatice Benlioğlu, rüyasında, manevi alemde benimle ilahi aşkla nikah kıyıldığını söyleyerek, kocasının haberi olmasına rağmen benimle aynı odayı paylaştı. Ellerini, ayaklarını öptürdü" dedi. Kadın şikayetçi K.T. ise Hatice Benlioğlu’nun etkisinde kalan kadınlardan, eşlerini de kendisine bağlamalarını istediğini, aksi takdirde boşanmaları için telkinlerde bulunduğunu, bu nedenle çok sayıda kadının eşinden ayrılmak üzere olduğunu öne sürdü.

EVLERİNİ SATTIRIYORDU

Şikayetçilerden T.A. da Hatice Benlioğlu’nun, kendisine inanan bazı kişilerin ev ve arabalarını sattırarak paralarını aldığını iddia etti. Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile eşi Hatice Benlioğlu ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Bu arada sahte peygamber Hatice Kübra Benlioğlu’nun, 166 sayfalık ’Bir Ney Olsam Sahibinden Üflenen’ adında, şiir ve dini konuları içeren bir kitap bastırdığı ortaya çıktı.

Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Hatice Kübra Benlioğlu, duruşma çıkışında, "Bana iftira atıyorlar. Beni şikáyet edenlerle 3 yıldır görüşmüyorum. Ben Allah’ını peygamberini seven biriyim" dedi. Benlioğlu, gazetecilerin fotoğraf çekme ve görüntü alma isteğini ise kabul etmedi.

Eşi doçent

Ev kadını Hatice Benlioğlu müritlerine elini öptürüyordu. Eşi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu hakkında üniversite de soruşturma açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!