Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Belediye duyarlı davrandı

Köşemizde yayınlanan haber üzerine Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü meteoroji kavşağında gerekli çalışmayı yaptı. Sinyalizasyon düzenlemesi ile sürücülerin ışıklarını daha rahat görebilmesi sağlandı.

Düzenleme kapsamında, tepede bulunan sinyalizasyon ünitine paralel çalışan bir sinyalizasyon üniti soldaki direğe monte edildi. Şube Müdürü Coşkun Yalçın, sürücülerin, yeni monte edilen lambalar sayesinde, bir sonraki durum hakkında da bilgi sahibi olabildiğini belirtti.

Işıklar utanç verici

Işıklar Caddesi, yerli ve yabancı konuklara turistik, lüks bir semt olarak anlatılıyor. Yürüyüş yapmak isteyenler de bu caddeye mutlaka uğruyorlar. Ancak, kaldırımlarda adım başı karşılaştığımız köpek dışkıları Antalyamız adına oldukça üzücü. Buradaki kaldırımda 100 metre yürüyen bir kişi, 2-3 köpek dışkısına rastlıyor. Turistik bir kentte yaşanan bu duruma anlam vermek zor. Pislik ve kötü koku utanç verici boyutta. Çevreyi böyle kirletenlere karşı daha ciddi ve caydırıcı önlemler alınmasını istiyoruz. Raşit Aydın

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘İlgili yasaya göre, köpeğini gezdiren hayvanseverlerin yanında poşet taşıması ve dışkıyı bu poşete alması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan bu kurala uymalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra söz konusu caddede gerekli incelemeyi yapacağız’’ dedi.

Okul çevresi çöp yığını

Karşıyaka Mahallesi 3910 Sokak yeni Endüstri Meslek Lisesi arkasında bulunuyor. Yol kenarına dökülen moloz ve çöp yığınları ise bir eğitim kurumunun çevresine yakışmayacak görüntüler oluşturuyor. Evsel atıklardan inşaat artıklarına her türlü çöp özellikle buraya bırakılıyor. Kamyonlarla gelen kişiler yükledikleri atıkları pervasızca bu alana boşaltıyor. Koku ve sivrisinek de cabası. Uyarılarımıza ise kulak asan yok. Belediye yetkililerinden acil çözüm bekliyoruz. İbrahim Yakın

Yetkili diyor ki

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürü Ramazan Yeter, ‘‘Moloz döken kişileri belediyemize bildirilmesi durumunda gerekli cezai işlem uygulanacak.

Antalya'ya yakışmıyor

Antalya'ya deprem sonrası geldik ve hayran kaldık. Ancak, karşılaştığımız bazı olumsuzluklar bizi üzdü. Cumhuriyet Caddesi'ni Yat Limanı'na bağlayan yolda bu şehire yakışmayan çöp ve çeşitli atıklar gördük.

Hergün onlarca turistin geçtiği, Yat Limanı'nın en güzel manzarasının izlenebildiği bu yer kötü kokulara mahkum olmuştu. Limana inen merdivenlerde farklı değil; ağır bir koku ile ambalaj kağıdından pet şişeye her türlü atık vardı.

Hüseyin Avni Şanlı

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Temizlik Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz burada gerekli araştırmayı yapacak. Sorunun giderilmesine çalışacağız’’ şeklinde konuştu.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!