Depremzedelerin son umudu Sezer

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelerin son umudu Sezer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2001 13:16

17 Ağustos Depreminde enkaz altından sağ çıktığı bilinen ancak bir daha haber alınamayan kayıpların yakınları, 13 Ağustos Pazartesi günü Ankaraya giderek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek. Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten kayıp yakınları, "İki koca yıl geçti. Artık yeter. Kayıplarımız bulunsun" diye isyan ediyor.

Haberin Devamı

Kısa adı MAĞDER olan Gölcük Koruma Geliştirme ve Mağdurlarla Dayanışma Derneği Başkanı İnci Bayındır, deprem bölgesindeki sorunların unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi. Bayındır, ``Hala ölüsüne ya da dirisine ulaşamadığımız kayıplarımız var. Depremde çoğu enkazdan sağ çıktığı bilinen ve daha sonra hastanelere ulaştırılan ya da ulaştırılırken kaybolmuş yakınları tarafından hala aranmakta olan kayıp canlarımız var. Derneğimize müracaat etmiş 21 kayıp yakını var. Aradan iki yıl geçmesine rağmen hala umutlarımızı yitirmedik. Kaybolan genç kızlarımızın fuhuş batağında olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Deprem bölgesindeki depremzede dernekleriyle birlikte sorunları anlatmak için 13 Ağustos Pazartesi günü Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşeceklerini de belirten MAĞDER Başkanı Bayındır, ``Kayıp ailelerin de geleceği görüşmede Cumhurbaşkanımızdan, Sivil Özel Arama Birimlerinin oluşturulması ve deprem bölgesindeki kimsesizler mezarlığının açılıp DNA testi yapılmasını talep edeceğiz'' dedi.

Haberin Devamı

Marmara Depremi'nde enkaz altından askerler tarafından sağ kurtarılan ancak bir daha 8 yaşındaki kızı Gözde Karamert'ten haber alamayan Nilgün Karamert, ``Depremin ardından iki yıl geçmesine rağmen kayıplarımız hala bulunamadı. Umutlarımız bitmedi ama dayanacak gücümüz de kalmadı. Kayıplarla ilgilenilmiyor. Cumhurbaşkanımız kendini bizim yerine koysun. Kendi evladı kaybolsaydı taş üstünde taş bırakılmazdı. Aynı duyarlılık bizlere niye gösterilmiyor?'' dedi.

Ankara`ya gidecek grubun 12 Ağustos Pazar günü İstanbul Avcılar'dan yola çıkacağını ifade eden Bayındır, Yalova, Karamürsel, Değirmendere, Gölcük, İzmit, Adapazarı, Düzce ve Bolu`dan da katılım sağlanacağını kaydetti.

İnci Bayındır, Cumhurbaşkanı Sezer ile yapılacak görüşme öncesi, basın toplantısı düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!