Denizli'de sahte dolar operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Denizlide sahte dolar operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 13:08

Denizli'de düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek istenen 91 adet sahte 100 dolar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1'i terör örgütü üyesi olmaktan sabıkalı 3 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şubesi ekiplerinin ortak operasyonunda, Y.S'nin kullandığı 06 TYM 33 plakalı otomobil Kayalık Caddesi'nde durduruldu.

Otomobilde ve sürücü ile araçta bulunan A.A. ve M.P'nin üzerinde yapılan aramada, 91 adet sahte 100 dolar ve 2 sahte çek ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan A.A'nın başka suçtan arandığı, Y.S'nin tarihi eser kaçakçılığından, M.P'nin ise terör örgütü üyesi olmaktan sabıkası bulunduğu belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları devam eden zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'dan Denizli'ye geldikleri belirlenen bu kişilerin sahte dolarları tekstil sektöründe piyasaya sürmeyi planladıklarının öğrenildiğini söyledi.

Sahte para olaylarındaki artışa dikkati çeken Erkan, “Bir ülkenin parası, o ülkenin şeref ve namusudur. Son dönemde sahte YTL olaylarına sıkça rastlanıyor. Vatandaşlarımız şüphelendiklerinde polise haber versin, gerisini biz hallederiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!