Denizli'de Go-Kart'da kaza

Güncelleme Tarihi:

Denizlide Go-Kartda kaza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 14:04

Denizli'nin Acıpayam İlçesi’ndeki go- kart pistinde saçlarını motorun miline kaptıran 12 yaşındaki Ayça Güney yaralandı.

Haberin Devamı

Karting yarışında saçları koptu

Ailesiyle birlikte Acıpayam Pazar Yeri’nin üst katındaki go- kart pistine giden Ayça Güney, iddiaya göre kask takmadan araca bindi. Ayça Güney'in uzun saçları, bir anda aracın motor miline dolandı. Görevliler ve ailesi, Ayça’nın çığlıkları üzerine olayı fark etti. Başından ve kulağından hafif şekilde yaralanan Ayça Güney, saçı bir makasla kesilerek Acıpayam Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayça Güney’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Acıpayam Belediye Başkanı CHP'li Hulusi Şevkan, go- kart işletmesinin 3 gün sonra sözleşme süresinin dolacağını ve yenilenmeyeceğini bildirdi.

KASKSIZ GO- KART’A TEPKİ

Yırtılan kulağındaki kanama durdurulan Ayça Güney, pansuman yapıldıktan sonra Acıpayam Devlet Hastanesi’nden taburcu edildi. Ayça Güney evine getirilirken, “Teyzemle birlikte go- karta gittik. Bana kask takmadılar. Teyzem, kask sordu, ‘Kaska gerek yok’ dediler. Saçlarım uzun olduğu için motora kaptırdım. Ölebilirdim, şansım varmış” dedi.

Haberin Devamı

Anne Nilgün ve baba Metin Güney ise kasksız go- kart işleten firma hakkında davacı olacaklarını bildirdi. İş Bankası'nda memur olarak görev yapan baba Metin Güney, “Olay sırasında ben ve eşim yoktu. Kızımın yaralandığını duyunca hastaneye gittik. Gerekli tedavisi tamamlanmış. Sonra kızımızı alıp eve geldik. Kasksız çocukları o araçlara bindirmek büyük risk. Kızım ölümden döndü. Dava açacağım” diye konuştu.

Acıpayam Belediyesi’yle anlaşıp 2 Temmuz’dan bu yana otopark olarak kullanılan pazar yerinde faaliyet gösteren go- kart şirketinin yetkilileri, henüz kiralama süresinin dolmasına 3 gün olmasına rağmen ilçeyi terk etti. Şirket yetkililerine ulaşılamadı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!