Karting yarışında saçları koptu

Güncelleme Tarihi:

Karting yarışında saçları koptu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2008 00:00

Körfez pistinde dün, işadamı Kenan Güneş’in 9 yaşındaki kızı İrem Güneş saçını go-kart aracının motoruna kaptırdı. Kafa derisinin bir kısmı kopan İrem, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyat edildi.

GELECEĞİN Formula 1 pilotlarını yetiştirmek için Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 3 yıldır yürütülen 25 Küçük Adam Projesi seçmelerini kazanan 9 yaşındaki İrem Güneş, 2008 yılı pilotlarından biri oldu. Başarılı bir sezon geçiren İrem Güneş, dün Türkiye Karting Şampiyonası 4. Ayak Yarışı için Körfez Pisti’ne gitti. Antrenman turları sırasında, İrem Güneş’in uzun saçları go-kart aracının motor zincirine dolandı. Kafa derisinin bir kısmı kopan küçük kız, İzmit’te bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. İrem Güneş Plastik Cerrahi Bölümü tarafından ameliyata alındı. Dünyaca ünlü top model Naomi Cambell’ı Türkiye’ye getiren işadamı olarak tanınan SUNSET Mayo Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güneş, kaza haberi üzerine, iş için gittiği Antalya’dan apar topar İstanbul’a geldi.

Emniyet tedbirleri tamdı

TOSFED Genel Sekreteri Banu Baseren, İrem Güneş’in 25 pilot arasındaki iki kız pilottan biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kazanın nasıl olduğunu kimse tam olarak göremedi. Biz çocukların tümüne yarışlardan önce kask takıyoruz. Kaskın içinde aynı zamanda balaklava adlı maske vardır. İrem, oldukça dolgun ve uzun saçlı bir kızdı. Saçlarının kalan bölümü bu balaklavada toplanıp, sırtına uzanan kısmı da tulumunun içine yerleştiriliyordu. Aynı zamanda boyunluk da takılıydı. Saçlarının nasıl olup da motor zincirine dolaştığını bilemiyoruz. Kaza yarış pistinde olan herkesi üzdü. Hayati tehlike yaşamaması tek tesellimiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!