Denizde korku dolu 4 saat

Güncelleme Tarihi:

Denizde korku dolu 4 saat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 13:02

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, sörf yaparken fırtınaya yakalanarak Karaada açıklarına sürüklenen Fransız doktor 56 yaşındaki Serge Borghi, 4 saat sonra arama çalışmaları sırasında bir mavi tur teknesi tarafından farkedilerek, kurtarıldı.

Haberin Devamı

İŞTE KURTARILMA ANLARI

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan doktor Serge Borghi, eşi 52 yaşındaki Claudine Borghi ile geçen hafta Bodrum'un Yalı Beldesi'ndeki Club Med Tatil Köyü'ne geldi. Serge Borghi, önceki gün saat 11.00 sıralarında rüzgar sörfü yapmak için denize açıldı. Serge Borghi, Yalı Beldesi Sahili'ne 4 mil uzaklıktaki Karaada yakınlarına kadar gitti. Ancak aradan 3 saat geçmesine rağmen eşinin dönmemesi üzerine Claudine Borghi, durumu otel yönetimine ve su sporları görevlilerine haber verip, yardım istedi. Ancak otel görevlilerinin iki saatlik araması sonucunda ne Serge Borghi ne de sörfüne ulaşılamayınca, hayatından endişe edilerek, Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istendi.


SEFERBER OLUNDU

Bunun üzerine 101 Nolu Sahil Güvenlik botu ve zodiak botlarla Sahil Güvenlik ekipleri bölgede arama çalışmaları başlattı. Sahil Güvenlik ekipleri, telsiz anonslarıyla, mavi tur tekneleri, yatlar ve balıkçıları da uyayarak, kayıp turist için acil arama yapılmasını istedi. Bunun üzerine yaklaşık 80 kadar tekne de Yalı Beldesi- Bodrum ve Karaada civarında arama çalışmalarına katıldı. Aramalar sırasında Yalı Beldesı ve İçmeler Mevkii'nde birer ambulans da hazır olarak bekletildi. Bu sırada eşinden haber alınamaması üzerine sinir krizi geçiren Claudine Borghi, otel görevlileri tarafından özel bir hastaneye götürülerek, sakinleştirici iğne yapıldı.

Haberin Devamı


TUR TEKNESİ BULDU

Bodrum'dan aldığı turistleri mavi yolculuğa çıkaran Emre Oğuz'a ait ‘Silver Star’ adlı 32 metrelik gulet yatın kaptanı İbrahim Sunkur, Sahil Güvenlik ekiplerinin anonsları üzerine, denizde zikzaklar ve daireler çizerek kayıp Fransız turisti aramaya başladı. Bir ara dürbünle etrafı gözleyen Sunkur, Karaada ile Datça Knidos Burnu açıklarında, karadan 5 mil uzaklıkta yüzen Borghi'yi farketti. Boyu yaklaşık 4 metreyi bulan dalgalarla mücadele etmekten yorgun düşen Borghi'nin personeliyle birlikte güçlükle tekneye alan Kaptan Sunkur, hemen ilk müdaheleyi yaparak Bodrum'a getirdi. Bayılmak üzere olan Borghi, yapılan müdahale sonucunda yaklaşık yarım saat içerisinde kendine geldi. Borghi, 101 nolu Sahil Güvenlik Botu ekiplerine teslim edildi. Borghi, kendisini kurtaran teknenin kaptan ve personeline teşekkür ederek, el salladı.

Haberin Devamı

YAŞADIĞI DEHŞETİ ANLATTI

Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirleyen Sahil Güvenlik Botu'nda, Borghi'nin yaklaşık bir saat süreyle ifadesine başvuruldu. Gençliğinde usta bir sörfçü olduğunu ve birçok kez yarışmalara katılarak dereceler elde ettiğini aktaran Borghi, “Hergün 3 saat sörf yaparım. Dünyanın birçok yerinde sörf yaptım. Tatil yaptığım otelin bulunduğu sahilde yine 2-3 saat sörf yapmak için denize açıldıktan bir süre sonra arkadan esen rüzgarla saatte 25-30 mil hız yapıyordum. Önümdeki adayı geçip dönmek istedim. Adayı geçtiğimde, aniden fırtına patladı. Geri dönmeye çalışırken art arda gelen 6-7 dev dalganın etkisi ile borddan düştüm. Bord, parçalanarak benden uzaklaştı. Adaya doğru yüzmeye çalıştım. Ancak akıntı ve rüzgarın etkisi ile gittikçe açığa sürüklendiğimi farkettim. Akıntıya karşı yüzmek yerine gücümü ekonomik kullanıp yardım gelmesini beklemeye başladım. Birilerinin beni aradığını ve bulacağına inanıyordum. Bu nedenle soğukkanlılığımı yitirmedim. Aradan 3.5- 4 saat geçtikten sonra üşümeye başladım. O sırada bir teknenin bana doğru geldiği gördüm. Hayata yeniden döndüğüm için sevinçliyim. Benim için seferber olan Bodrumlu kaptanlara ve askerlere çok teşekkür ediyorum. Olayda kimsenin suçu yok, sadece kendime aşırı güven ve havanın aniden patlaması buna neden oldu. Denizin şakası olmadığını öğrenmek gerek” dedi.

Haberin Devamı


Borghi, daha sonra kendisini karşılamaya gelen eşi Claudine Borghi ve tatil köyünün görevlileri ile Üniversal Hospital Bodrum’a giderek sağlık kontrolünden geçti. Sağlık durumu iyi olduğu belirlenen Borghi, bir hafta daha tatiline devam edeceği belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!