Denizaltılara yüzer havuzda sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Denizaltılara yüzer havuzda sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki ASFAT yükleniciliğinde inşa edilen 3 bin tonluk denizaltı yüzer havuzunun kabul faaliyetleri başarıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

Denizaltı yüzer havuz, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda denizaltı inşa, bakım ve onarım faaliyetlerinde kullanılacak. Açılır kapanır çatı sistemi sayesinde hava şartlarından bağımsız çalışma imkânı sağlayacak olan yüzer havuz, denizaltı inşa ve onarım süreçlerini hızlandıracak.

KENDİ SINIFINDA TEK

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın filosunda bulunan ve yeni inşa edilecek denizaltılara hizmet verecek olan 3 bin tonluk denizaltı yüzer havuzun sac kesimi ve ilk kaynak töreni 2020’de yapılmıştı. Kendi sınıfında, boyutunda ve kapalı olması özelliği ile dünyada tek olan denizaltı havuzunun uzunluğu 105 metre, genişliği, 26.65 metre, derinliği ise 19.9 metre. Klaslaması Türk Loydu tarafından yapılan havuzun kaldırma kapasitesi 3 bin ton. Yürüme hızı ise yüksüz olarak dakikada 20, yüklü olarak ise 5 metre. Denizaltı yüzer havuzunun inşasında 2 bin 500 ton sac, 480 ton profil, 320 ton boru, 38 adet çeşitli kapasitelerde tulumba, hareketli çatı ve kapı sistemi, 180 kilometre uzunluğunda güç ve veri kablosu kullanıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!