Deniz Baykal: CHP tehditle yönetilemez

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal: CHP tehditle yönetilemez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 22:57

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul’un eski belediye başkanlarından Ahmet İsvan için düzenlenen cenaze töreninde, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’a yönelik disiplin sürecinin başlatılmasına ilişkin soruyu yanıtladı. Deniz Baykal, “Cumhuriyet Halk Partisi tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetilemez” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’a 1973-1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden Ahmet İsvan (94) için dün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki başkanlık binası önünde tören düzenlendi. Törene İsvan’ın oğulları Osman, Orhan ile kızı Nurhan İsvan, torunları, aile mensuplarının yanı sıra İBB Başkanı Kadir Topbaş, eski belediye başkanlarından Nurettin Sözen, CHP’li yöneticiler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve belediye çalışanları katıldı. 

CHP’DEN ÜST DÜZEY KATILIM

Ardından İsvan için Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde tören yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamaları dolayısıyla gündem oluşturan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yanı sıra CHP’nin eski genel başkanlarından Altan Öymen, CHP grup başkanvekilleri, CHP’li vekiller, açıklamaları dolayısıyla disipline sevk edilmesi önerisinde bulunulan Fikri Sağlar da katıldı. Sağlar’ın arka saflarda yer alması ve CHP kurmaylarıyla yan yana gelmemesi dikkat çekti.
İsvan’ın cenazesi cenaze namazının ardından Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

CHP KENDİNE GELMELİ

Cenaze töreni öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Deniz Baykal, açıklamalarından dolayı Fikri Sağlar’a yönelik disiplin sürecinin başlatılmasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetilemez. Türkiye’nin bu ortamında CHP’nin bir an önce toparlanıp kendine gelmesine acil bir ihtiyaç var.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal’ın CNN Türk’teki açıklamalarının ardından, Fikri Sağlar’ın eleştirileri ve Yalova Milletvekilli Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultay çağrıyla başlayan tartışmalara sert tepki göstermiş ve “Yüzde 49 demokrasi paydasının bütünüdür, sadece CHP’nin değil. Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri kapının önüne koyacağız” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!