'Demirkazık'a tırmanışı yasaklamanın anlamı yok'

Güncelleme Tarihi:

Demirkazıka tırmanışı yasaklamanın anlamı yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2007 11:24

Niğde Valisi Gündüz Beder, son 1 yıl içinde 6 kişiye mezar olan Demirkazık Zirvesi'ne tırmanışların yasaklanmasının bir anlamının olmadığını söyledi.

Vali Beder, 1 Ocak günü 2 dağcının ölümü ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirkazık Zirvesi'ne çıkan dağcıların, yetkililere haber vermesini istedi.

Beder, “Dağcılar buraya tırmanırken bize bilgi verme mecburiyetleri yok. Ancak haber verseler kendi güvenlikleri açısından iyi olur” dedi.

Dağcılık sporu ile ilgilenenlerin, yapısal olarak biraz özgürlüklerine düşkün olduğunu, bu nedenle haber verme gereksinimi duymamış olabileceklerini kaydeden Vali Gündüz Beder, “Valilik olarak Demirkazık Dağı'yla ilgili bir yaptırımımız olamaz. (Buraya tırmanmayı yasaklıyoruz) deminin bir anlamı yok” diye konuştu.

11 Şubat 2006 tarihinde Aladağlar Büyükdemirkazık ile Küçükdemirkazık dağları arasındaki Karayalık Vadisi'nde çığ düşmesi sonucu Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi Bahar Ünal, Nilgün Acar, Zümrüt Işık ve Soner Kolçak yaşamını yitirmişti.

Aladağlar'da 2007'nin ilk gününde meydana gelen son olayda ise ODTÜ Dağcılık Kulübü üyesi Bürkan Yüksel ile Utku Kocabıyık 3 bin 400 metrede donarak hayata veda etmişlerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!