Defne’nin SMA zaferi

Güncelleme Tarihi:

Defne’nin SMA zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 07:00

SMA Tip 2 hastası 4.5 yaşındaki Defne Işıkdere, Dubai'de aldığı gen tedavisinin ardından desteksiz oturmaya, yardım almadan yattığı yerden kalkmaya başladı.

Haberin Devamı

İzmir'in Bayındır ilçesinde oturan Öznur-Murat Işıkdere (37) çiftinin 7 yaşındaki oğlu Rüzgâr'ın ardından dünyaya gelen kızları Defne'ye 13 aylıkken SMA Tip 2 teşhisi konuldu. Defne 2.5 yaşındayken Zolgensma tedavisi için bağış kampanyası başlatıldı. Tedavi için gereken 1.8 milyon doların kampanya ile toplanmasının ardından Defne ile ailesi, 1 yıl önce Dubai'ye gitti. Burada 3 ay boyunca gen tedavisi gören Defne, Türkiye'ye döndükten sonra fizik tedavi almaya başladı. Defne artık desteksiz oturabiliyor, yardım almadan yattığı yerden kalkabiliyor. Anne Öznur Işıkdere, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: "Defne, ilacı almadan önce hastaneden hiç çıkamıyordu. Ama gen tedavisinden faydalandıktan sonra hiç hastaneye yatmadık.”

BİSİKLETE BİNMEK İSTİYOR

Haberin Devamı

Defne’nin kas gelişimini arttırmak için fizik tedaviye devam ettiğini kaydeden anne Işıkdere, “Eskiden bisiklete bindirip, fizik tedavi yaptırıyorduk. Düşecek korkusuyla hiç istemezdi. Şimdi kendisi bisiklete binmek istiyor. Zamanla inşallah yürüme de olur” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!