Davutoğlu: 'Sanki bütün kabine üyeleri yolsuzluk içinde'

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Sanki bütün kabine üyeleri yolsuzluk içinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 08:31

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir TV programında ''Öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı ki sanki bütün kabine üyeleri, bütün hükümet büyük bir yolsuzluk içinde'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, 17 Aralık operasyonlarına ilişkin olarak, “Biz nihai kertede bütün bu elbiselerden ve sıfatlardan soyunarak, bir beyaz örtüyle gideceğimiz bir hesaba hazırlanarak bu yola çıkmış insanlarız” dedi.

NTV televizyonunda gündeme ilişkin soruları değerlendiren Davutoğlu şunları söyledi:
“Öyle bir algı oluşturulmaya çalışıldı ki sanki bütün kabine üyeleri, bütün hükümet büyük bir yolsuzluk içinde. Siz, ‘kollektif bir suç var ve bu suç hükümetin değiştirilmesini gerektiriyor’ dediğinizde hukuka da demokrasiye de ihanet edersiniz. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili şeyler değişik zamanlarda getirilmiş olsa veya siyasetin de dikkatine getirilmiş olsa buna en fazla hassasiyet gösterecek olan sayın Başbakanımızdır ve hepimiz bunun üzerine gideriz.

Haberin Devamı

KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM
(Bünyamin Aygün’ün kurtarılması) Bütün kurtardığımız vatandaşlarımızda gördüğümüz vakar dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum. Bu ülkenin bir vatandaşı olmanın gururunu ilk kurtarıldığı andan itibaren hep zikrettiler.

TÜRKMENLERE GİDİYORDU
(TIR olayı) Türkiye sanki radikal örgütlere destek oluyormuş gibi bir görüntüye sebep teşkil edecek tavırlardan herkesin kaçınması lazım. Türkmenlere giden bir yardım konvoyuydu. Bunun için gerekli hukuki prosedürlerin hepsi tamamlandı. Hiçbir hukuki açık yoktur”

BAKMADAN GEÇME!