Davutoğlu: Lider Erdoğan

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Lider Erdoğan
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 01:17

Başbakan Davutoğlu, görüştüğü bazı AK Parti milletvekillerinin,Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüş ayrılığı iddialarını gündeme getirip “Bu dava, MSP döneminde çok travma yaşadı, artık travmalar istemiyoruz” sözlerine karşılık “Sayın Cumhurbaşkanıyla karakter ve üslup farkımız var ama o, bu davanın lideri” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti milletvekilleriyle Meclis’te üç gündür gruplar halinde görüşmeler yapan Davutoğlu, vekillerin yerel ve genel sorunların çözümü konusundaki değerlendirmelerini aldı. Edinilen bilgiye göre, bazı milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında görüş ayrılığı ve tartışma olduğu iddialarını gündeme getirerek, “Bu dava geçmişte de MSP döneminde çok travmalar yaşadı. Artık bu tür travmaları yaşamak istemiyoruz” dediler. Bazı vekiller de Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderinin ortak olduğu, tartışma görüntüsünün zarar vereceği değerlendirmesi yaptılar. Davutoğlu da bu sözler üzerine şunları söyledi:

PREMATÜRE ÇOCUĞUMU BIRAKIP GİTTİM

“Ben Meclis’teki konuşmamda da buna vurgu yaptım. Ortada konuşulan iddialar doğru değil.
Karakter ve üslup farklılığından kaynaklanan
şeyler olabilir ama ben doğduğumdan beri bu davanın içindeyim. Geçmişte, Erbakan D-8’i kuruyordu, ‘gel’ dedi ben hastanede yeni doğan prematüre çocuğumu bırakıp o toplantıya gittim. Bu davanın içinden geliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı çok karizmatik ve siyasi birikimi olan biri. Türkiye’nin dönüşümüne katkı sağladı. Üslup farklılığı var diye bu bizim karşı karşıya geleceğimiz anlamına gelmez. O bu davanın lideridir.”

Haberin Devamı

PKK ALEVİLERİ KULLANMAK İSTİYOR

Davutoğlu, Alevilik ile ilgili değerlendirmeler yapılınca da, “PKK, Alevileri kullanmak istiyor. PKK’nın Alevi vatandaşlarımızı kullanmasına izin vermeyelim. Alevi nüfusun yoğun olduğu illerin milletvekilleriyle ayrı toplantı yapacağım. Siz de illerinizde Alevilere yakın durun. İl ilçe yönetimlerine Alevilerden arkadaşlardan getireceğiz. Aleviler İslamın bir parçasıdır aslında. Şimdi Cafer-i Sadık’ı nasıl yok sayalım? Aleviler İslamın içindedir” dedi.

DİYARBAKIR’A TEŞEKKÜR BORCU

Davutoğlu, önceki gece de geç saatlere kadar süren görüşmeler sırasında HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Herkes oturduğu yerden Sur’a yürüsün” çağrısı yaptığı Diyarbakır’daki gelişmeleri de danışmanlarının sık sık getirdiği notlar üzerinden takip etti. Davutoğlu sonuçları, “Ciddi bir katılım da yok, önem arzeden bir olay da” sözleriyle paylaşırken, “Diyarbakır halkına büyük bir teşekkür borcumuz var” dedi.

Haberin Devamı

‘İNANCA NE KADAR UZAK OLDUKLARINI HERKES BİLİR’

BAŞBAKAN Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Ankara’da bir araya geldi. Davutoğlu, basın toplantısında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın cuma namazında barış için dua çağrısı ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Dün (önceki gün), isyan, silahlanma çağrıları yapıldı. Diyarbakır halkı bunlara yüz vermedi. Ele başlarına yaklaşıldığı an Cizre’de bir bina hikayesi söz konusu oldu. Aylarca niye ses vermediniz?

Sur’u Demirtaş’tan çok daha iyi bilirim. Ona aşkla bağlıyım. Yapmak istediği şey şu; psikolojik ortam oluşturup gerginlikleri kışkırtmak. Bir anda cuma namazını hatırlarlar. Marksist, Leninist bir örgüt. Fatih Paşa Camisi’ni yakanlar bunlar. Ezanları susturup minarelerden marşlar söyletenler bunlar. Baktılar ki etnik milletçilik, etnik ırkçılık ile Diyarbakır halkını ayaklandıramadılar, cuma namazı gibi kutsal ibadeti kullanarak güya kendilerince halka yakın görünmek isterler. Demirtaş bilsin herkes onu tanır, herkes onların ne kadar inanca uzak olduklarını da bilir.” (Gizem KARAKIŞ/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!