Davanın siyasi olduğunu anlatamadık

Güncelleme Tarihi:

Davanın siyasi olduğunu anlatamadık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2012 00:00

Kamuoyunda “Atabeyler çetesi” olarak bilinen ve aralarında muvazzaf askerler ve emniyet müdürlerinin bulunduğu toplam 9 sanık, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçundan” 6 yıl sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla beraat etti.

Haberin Devamı

Avukatları Hürriyet’e konuştu

Soruşturma safhasında çete lideri olarak tutuklanıp 3 ay sonra tahliye edilen, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki görevlerinden ihraç edilen Pilot Yüzbaşı Murat Eren ve Astsubay Erkut Taş kararı sevinçle karşıladı. Eren ve Taş’ın avukatı Sami Kahraman, müvekkilleri adına Hürriyet’e konuştu. Kahraman, müvekkillerine kimsenin iş vermediğini, yuvalarının yıkıldığını belirterek şunları söyledi:

Suçlamalara en güzel yanıt

“Bu dava hakkında Başbakan dahil en yetkili ağızlar pek çok yorum yaptı. Dava kamuoyuna, ‘Erdoğan’a suikast hazırlığı’ olarak lanse edildi. Ancak ne iddianamede ne de Başbakana suikast konusu yer aldı ne de müvekkillerim bu suçlamayla yargılandı. Dosyada böyle bir bulgu ve herhangi bir delil de yok. Ama bir kısım medya, yargılanmadıkları bir suçlama ile müvekkillerimi evire çevire hırpaladı. Şimdi bu konuda mahkemenin verdiği beraat kararı, haksız ve mesnetsiz suçlamalara karşı en güzel yanıt oldu.

Haberin Devamı

Olayı siyasi mecraya soktular

Olayın TSK’ya bulaştırılması için birtakım gayretler gösterildi. Bir kısım evrak alıverişlerinin Genelkurmay Başkanlığı önünde yapıldığına ilişkin gazetelerde haberler yer aldı. Yargılamanın yapıldığı hem 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hem de Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde, ısrarla olayın siyasi bir mecraya sokulmak istendiğini, bunun da araştırılması gerektiğini anlattık. Fakat bunun üzerinde durulmadı.

İnsan içine çıkamaz oldular

Müvekkilerim, bu olay yüzünden askerlikten ihraç edildiler, büyük bir geçim sıkıntısına düştüler. Müvvekkilimin birisi, 2 çocuk babası olmasına rağmen eşinden ayrılmak durumunda kaldı. İş aradıkları zaman çevre hep kendilerine kuşkuyla bakıldı. İnsan içine çıkamaz hale geldiler. Maddi ve manevi zarar gördüler.

Geri dönüş için başvuracağız

TSK’ya geri dönmeleri için başvuracağız. Eğer olumsuz yanıt gelirse konuyu idari yargıya taşıyacağız. Müvekkillerimle birlikte tazminat davası açma konusunu da değerlendireceğiz. Ama hiçbir tazminat bu mağduriyeti telafi edemez.”                 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!