Darbeye gönderilen çocuklar serbest

Güncelleme Tarihi:

Darbeye gönderilen çocuklar serbest
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 21:47

‘Fenerbahçeli futbolcular geliyor, okulda tören var’ diye çağırılarak darbe girişimi gecesi Çengelköy ve Boğaziçi Köprüsü’ne götürülen 62 Kuleli Askerli Lisesi öğrencisi serbest kaldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan, 989 asker ve Kuleli Askeri Lisesi öğrencisinin yeniden ifadesi alındı. Silivri ve Maltepe Cezaevi’nde 25 savcının yaptığı yeniden ifade alma işleminin ardından dün sabah 758 asker ve öğrencinin tahliyesi talep edildi. Talebi değerlendiren İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği, atılı suçlarla ne şekilde yer aldıkları tespit edilmeden tutuklama isteminde bulunulduğunu, ülkenin içindeki durum, şüphelilerin konumları dikkate alındığında sevk edildikleri tarih itibarıyla tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu belirtti.

231 ER HALEN TUTUKLU

1’inci Sulh Ceza Hâkimi, savcılığın yeniden savunmaları almış olması, soruşturmanın geldiği aşama ve mevcut delil durumunun dikkate alınmasıyla tutukluluk tedbirinin artık gereksiz olduğunu belirterek 758 öğrenci ve erin ayrı ayrı tahliyesine karar verdi. Ölüm ve yaralanmaların meydana geldiği bölgelerde gözaltına alınan 231 erin tutukluluk halinin ise devamına karar verildi.

Haberin Devamı

Darbeye gönderilen çocuklar serbest

Çengelköy halkı çocuklarımızı korumuş

GÜNLERDİR çocuklarından haber alabilmek için cezaevlerinin kapısında nöbet tutan aileler büyük sevinç yaşadı. Oğluna sarılarak gözyaşı döken bir baba, “Çengelköy halkına teşekkür ederim. O gece çocuklarımıza sahip çıkmış, koridor oluşturup okula sokmuşlar” dedi.

‘Kandırdılar’

Tahliye olan Kuleli öğrencisi Ali A., “15 Temmuz’da bizi ‘Operasyon var’ diye kandılar. Sabah polisler gelip bizi aldıklarında olayların gerçek yüzünü öğrendik. Suçumuz yok” diye konuştu.

‘Boş silahla nöbetteydim’

AİLESİNİ görünce gözyaşlarına boğulan Kuleli Askeri Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Halil Fatih Ç. (15) “Darbe günü bana boş silahla nöbet tutturdular. Başka bir şey yapmadım” dedi. Salih E.’nin babası Mustafa E. “Oğlumun öğretmenlerinin hepsi tutuklandı. Vatansever görünüyorlardı. Ama çocuklarımızı bu tehlikenin içerisine attılar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!