Danimarka'daki karikatür krizinin mimarı Akkari "pişman"

Güncelleme Tarihi:

Danimarkadaki karikatür krizinin mimarı Akkari pişman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 01:27

Danimarka’da Jyllands Posten gazetesinde Hz. Muhammed karikatürlerinin yayımlanmasının ardından bir heyetle Müslüman ülkelere seyahat ederek, bu ülkeleri Danimarka’ya karşı ayaklandıran Ahmed Akkari pişmanlık duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Genç imam aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin Müslümanlara karşı tavrını da anlayışla karşıladığını belirterek Müslümanların Danimarka’ya karşı nefret beslediklerini söyledi.

Hz. Muhammed karikatürleri krizi sırasında İslam İnanç Toplumu'nun da sözcülüğünü yapan Ahmed Akkari, “Bugün daha da akıllandım. Bazı gerçekleri görmeye başladım. Radikal Müslümanlar, Danimarka’ya karşı nefret besliyor ve Danimarka’nın ifade özgürlüğü ve demokrasisine karşı mücadele ediyorlar. Daha önceki tutumum nedeniyle kendimi çok eleştiriyorum. Zamanında yaptıklarımı kötü ile iyinin arasında mücadele olarak görmekle büyük hata yapmışım. Kendi düşüncelerimi hep iyi, başka düşünceleri saldırı olarak gördüm. Kriz döneminde Jyllands Posten Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Carsten Juste ile görüştüğümde bana kendi ideolojisi için değil, demokrasi ve ifade özgürlüğü için mücadele ettiklerini söyleyince ben bunu sadece İslam dini ve Hz. Muhammed’e karşı bir saldırı olarak görmüştüm çok büyük hata yapmışım” dedi.

Haberin Devamı

RADİKAL DİNCİLERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Dünyanın çeşitli bölgelerinde Radikal İslamcıları eleştirenlerin nasıl tehditler aldıklarını ve başlarına neler geldiğini bildiğini onun için söylemek istediği her şeyi anlatamadığını belirten Akkari, Radikal İslamı eleştirenlere de hak verdiğini söyledi.

Hz. Muhammed karikatürleri krizinden bugüne aldığı eleştiriler nedeniyle imamlık ve sözcülükten çekilerek toplum içine çıkmayan Akkari, radikal dincilerin önüne geçilmemesi durumunda Danimarka ve Danimarka toplumu için büyük tehlike oluşturduklarını öne sürdü. Akkari, radikal dincilerin, çete üyesi Müslüman gençleri de yanlarına çekmeye başladıklarına dikkat çekerek, “O gençler belki de toplumda çok başarılı olabilecek yetenekli gençler ama radikal dinciler tarafından yönetilmeye başladıklarında tehlikeli olabiliyorlar. Gençlere verilen yanlış bilgi ve Kuran’ı Kerim’in yanlış anlatılması batı değerleri için çok büyük tehlike yaratıyor” dedi.

MEMNUNİYET YARATTI

Akkari’nin açıklamaları aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'ni de memnun etti.

Haberin Devamı

Eski Genel Başkan Pia Kjaersgaard kendilerine hak verilmesinden memnun olduklarını söylerken, Gizli Servis PET de Ahmed Akkari’nin bu açıklamalarından sonra korunması gerektiğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!