Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 00:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’nin ‘eyalet sistemi’ çıkışının ardından, “Eyaletmiş, federasyonmuş gündemimizde yok. Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz” dedi. Erdoğan, dün Konya’da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı mitingde ve akşam da TRT ekranında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

EY GAFİL SENİ SAMSUN’A SOKMAZLAR
“Biz Konya’nın geçmişine ve bugününe sahip çıkarken CHP’nin Konya’daki vekilinin söylediği sözleri duydunuz değil mi? Neymiş, ‘evet’ verenleri İzmir’den denize dökeceklermiş. Ey gafil, seni Samsun’a sokmazlar. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini patlatırlar enseni. Eminim Konyalı bu densize haddini pazar günü bildirecektir. Bu parti, eski ve yeni genel başkanlarıyla, milletvekilleriyle tamamen pusulayı şaşırmış durumda. Türkiye’nin yönetim sistemi değişince artık milletin önüne çıkacak yüzleri kalmayacağını çok iyi biliyorlar. Hep göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, makarnacı diyerek bu millete hakaret edip hem de ülkenin yönetiminde söz sahibi olma devri bitiyor. Bunlar ondan çıldırıyor. Milletin yarısından fazlasının gönlüne girerek ülkeyi yönetecek bir Cumhurbaşkanı’nın bu zihniyetten çıkması mümkün değildir. 

BİR DEDİKODU ALDI BAŞINI GİDİYOR
Birkaç gündür bir dedikodu var, aldı başını gidiyor. Üniter yapı meselesi. Türkiye’nin üniter yapısının en büyük savunucusu, en başta gelen müdafii daima şahsım başta olmak üzere biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş, buymuş, hiçbiri gündemimizde yoktur, olmayacaktır. Bunların birçoğu zaten tarih olmuştur. Artık siyaset güncelleniyor, yönetim sistemleri güncelleniyor. Cumhuriyetimizi üniter yapısı içinde ilelebet payidar kılma konusundaki kararlılığımızı buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen tüm devletlerimizle gurur duyuyoruz. Özellikle de Anadolu’daki ilk devletimiz Selçuklu ile cihan devletimiz Osmanlı ile ve şartların en zor olduğu bir dönemde kurduğumuz Cumhuriyetimizle iftihar ediyoruz.” 

BUNLAR ‘HAYIR’A İNANMIŞ DEĞİL
“(TRT’de) Ben bu referandumda bir şey gördüm. Özellikle hayır bloğunda olanların önemli bir kampanya sürdürmediklerini gördüm. Kampanya sürdürmemeleri bu işe ne denli sahip olduklarının bir ifadesiydi. Bunlar hayır olayına pek inanmış değillerdi. Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi ‘evet’ istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var.  Oran, 55’in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında  gösterenler de var.

PARALARI DAĞA GÖNDERİYORLAR
Bakın AGİT diye Avrupa’nın seçim kampanyalarını takip eden bir örgütü vardır. Verdiği raporda tarafgir davranıyor. Kalkıp evet çıkarsa şöyle olur böyle olur diyemez. Çok edep dışı bir şey bu. Mesela ‘Hayır kampanyaları engelleniyor.’ Ondan sonra HDP’nin 13 vekilinin cezaevinde olmasına dönük sıkıntılar gibi. Sen bir defa HDP’nin üyesi misin? Devlet CHP’ye de para yardımı yapıyor, HDP’ye de ciddi manada para veriyor. Bunlar aldıkları parayı nerede kullandılar? Bunlar aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar, sıkıntı burada. Hayır bloğunun başında teröristler, terör koordinatörleri var, Kandil var, İmralı var, Fetullahçı Terör Örgütü’nün başı var. Pazartesiye bırakmayalım işi, pazar, ülkenin bir bayramı olacağını düşünüyorum. ”  

BAKMADAN GEÇME!