Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail zulmüne sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan İsrail zulmüne sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2021 20:17

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'deki zulmüne Kabine Toplantısı sonrası çok sert tepki gösterdi. İsrail'e silah satışına onay veren ABD Başkanı Joe Biden'a "Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz" diyen Erdoğan, "İsrail hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. Bunlar beş yaşındaki, altı yaşındaki yavruları öldürecek kadar katil. Kadınları yerde süründürecek kadar katil" ifadelerini kullandı. Erdoğan bir İsrail Başbakanı'nın Türkiye ziyareti sırasında kendisine söylediği ve insanlık suçu olan sözleri de ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda İsrail'e ve ona destek veren ABD Başkanı Joe Biden'a çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD lideri Biden'a yönelik şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şahadetine vesile olan bu olayda siz kanlı ellerinizde bir tarih yazıyorsunuz."

Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan bir İsrail Başbakanı'nın kendisine söylediği kan donduran sözleri de ilk kez açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden bir Yahudi Başbakan olarak andığı o liderin "Generalliğimde ne zaman ki Filistinlileri öldürüyordum, bana en büyük zevki o veriyordu" dediğini ifade etti. 

Haberin Devamı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

* Kudüs'ten ve Filistin'den gelen acı haberlerin burukluğu içerisinde geçirdik.

* Maalesef birilerinin "Kudüs'ten bize ne" yaklaşımlarına şahit olabiliyorsunuz.

* Hz İbrahim'den Hz. Süleyman'a kadar. Resulü Ekrem'in Miraca çıktığı yer Mescid-i Aksa'dadır. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiğinde Hristiyanlara dokunmamıştır.

* Kudüs'ün bugünkü fiziki görüntüsü, Osmanlı padişahlarının eseridir. Asırlarca ecdadımız mübarek yeri korumak, oradaki her dinden insanı huzur içinde yaşatmak için çalışmaktır.

* Osmanlı 1917'de Gazze ve Kudüs'ü saldırıları karşılamakta zorlanmıştır. Gazze'ye yapılan ilk 2 saldırıyı üstlenen Osmanlı ordusu, düşmanın takviyeyle 110 bine çıkan asker sayısı yüzünden 3. saldırısı sonucu geri çekilmek zorunda kalmıştır.

* 9 Aralık 1917'den orayı muhafaza etmek için bırakılan artçı birlikten imiş. Iğdırlı Hasan onbaşı o günden beri Mescid-i Aksa'dan ayrılmamıştır.

BUNU SÖYLEMEYE MECBUR ETTİNİZ

* Bugün Biden'ın ciddi bir İsrail'in silah onayıyla ilgili imzasını gördük. O da bakıyoruz ki çok çok önemli 850 bin silah onayı. Lafa geldiğinde silahsızlanma diye konuşuyorlar.

* Sayın Biden, sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın. Şimdi de ciddi manada orantısız bir saldırı ile Gazze'ye saldıran ve yüz binlerce insanın şahadetine vesile olan bu olayda siz kanlı ellerinizde bir tarih yazıyorsunuz.

Haberin Devamı

* Bunu bize söylemeye mecbur ettiniz. Biz bu konularda daha fazla duramayız, durmayacağız.

* 84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

* Filistin toprakları da kanla zulümle yıkanıyor. Siz de buna destek veriyorsunuz. Hiç durmayan bu zulüm Filistinlilerin süren göçleriyle, uğradıkları katliamlarla süre gelmiştir.

* Her ne olursa olsun bize düşen görev, mazlumun yanında yer almak, onun hakkını hukukunu gözetmektir.

* İsrail, BM kararlarını hiçe sayarak saldırılarına devam etmesi bölgedeki acıları arttırmıştır.

* Filistin halkının intifada olan İsrail saldırılarına karşı hep yanında olduk, olmayı da sürdüreceğiz. Sınırları belli olmayan İsrail devleti, insanlığa karşı suç işlemeyi sayanların elinde terör aygıtına dönüşmüştür...

Haberin Devamı

İSRAİL BAŞBAKANI'NIN SKANDAL SÖZLERİ

* Kendi başbakanlarını dahi öldürmekten çekinmeyecek kadar işi ileri götürmüşlerdir.

* Bir Yahudi başbakan bana öyle demiştir. "Generalliğimde ne zaman ki Filistinlileri öldürüyordum, bana en büyük zevki o veriyordu." Türkiye ziyaretinde bu şahıs TC Cumhurbaşkanı'na bunları söylüyordu.

* Bunlar zaten terörden gelmişlerdir. Hepsi terör içerisinde yetişmiştir. Şu anki de aynı. İsrail'in Gazze ve Filistin'e saldırıları da uluslararası yardımda karşılığını bulamamıştır.

* İsrail burada hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. Bunlar 5 yaşında 6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar katil. Kadınları yerde süründürecek kadar katil.

Haberin Devamı

* Aynı sudan beslenenler de maalesef bunları destekliyor. ABD'nin ve onu takip eden kimi ülkelerin 2017 yılında Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmeleri bu katil devletin... Bağımsız Filistin devletinin başkentinin de Doğu Kudüs olacağı engellenmiştir.

* Bir yandan Kudüs'ün mahremiyetine el uzatan, içinde medya gruplarının olduğu binayı yerle bir ederler işte bu terör devleti İsrail'dir.

* İsrail'in bombalayarak, kurşunlayarak katlettiği onlarca masum çocuğu, sivili görmezden gelenler Tel Aviv'e atılan füzeleri göstererek...

* İsrail'in bombalayarak, kurşunlayarak katlettiği onlarca masum çocuğu, sivili görmezden gelenler Tel Aviv'e atılan füzeleri göstererek...

Haberin Devamı

* Siz orantısız güç kullanıyorsunuz. Siz savaş uçaklarınızla birlikte Gazze'ye bomba yağdırıyorsunuz. Gazze'nin savaş uçağı var mı? Yok. Kimi aldatıyorsunuz.

AVUSTURYA'NIN UTANÇ VERİCİ HAMLESİNE KINAMA

* Filistinli çocukların bombalarla ölmesiyle ilgilenmeyenler, İsrailli çocukların siren sesleriyle korumasını göstermektedir. Filistin'de yaşanan trajediye arkasını dönenler aslında yarın başlarına geleceklerin tohumlarını ekmektedir.

* Şu anda Avrupa'ya sesleniyorum, şuanda onlara bir şey hatırlatıyorum. Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum.

* Avusturya devleti herhalde soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını Müslümanlara bırakmak istiyor.

* Türkiye tıpkı Kıbrıs'ta olduğu gibi Filistin'de de iki devletli adil çözümden yana olduğunu belirtmektedir. Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulması için her platformda çaba göstereceğiz. Artık Kudüs konusunda ayrı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.
Kudüs'ün kalıcı huzura ve barışa ulaşması için herkesin fedakarlık yapması gerekiyor.

* Papa Fransuva ile yaptığım görüşmede bu hissiyatımı paylaştım. Şu teklifi yapıyoruz: Kudüs'ün üç dinin temsilciler tarafından yönetilmesi günümüz şartların en tutarlı yol olacaktır.

* Aksi takdirde bu kadim şehirde barışı sağlamak kolay görünmüyor. Yahudilerin Mescid'i Aksa'ya saldırıları fitili ateşlenen bomba etkisi yaratmaktadır.

* Bu tehdidin önüne geçmenin en hızlı yolu teklif ettiğimiz şeklinde yeni bir yönetim statüsüne kazandırmaktır.
BMGK'yı İTT'yi ve diğer tüm uluslararası kuruluşları harekete geçmeye çağırıyoruz.

* Perşembe günü Türkiye girişimleri ile toplanacak BMGK... İsrail'in bomları altında öldürülen insanlara hiç değilse denizlerdeki balıklar, ormanlardaki ağaçlar kadar hassasiyet gösterilmesini istiyoruz.

* Filistin halkının saldırılardan korunması için atılacak uluslararası adımlarda her türlü desteği vereceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!