CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Dünya Çevre Günü mesajı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2019 15:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre sorunları tüm insanlığın müşterek meselesi olup çözümü uluslararası iş birliğini gerektirmektedir. Doğaya ve çevreye dair bakış açımızı düzeltmediğimiz takdirde ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyanın yaşanılır bir yer olmaktan çıkacağı unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sanayileşme ve modern teknolojideki hızlı gelişmenin, insana doğaya müdahale etme imkanını sağladığını, sınırsız tüketim hırsı ve tabiat üzerinde tahakküm kurma isteğinin ise tüm insanlığı ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıya bıraktığını vurgulayan Erdoğan, dünyanın bugün küresel ısınma, kuraklık, susuzluk, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketleriyle mücadele ettiğini bildirdi.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya bırakılabilmesinin, küresel çevre sorunlarının çözüme kavuşturulmasıyla mümkün olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çevre sorunları ise tüm insanlığın müşterek meselesi olup çözümü uluslararası iş birliğini gerektirmektedir. Doğaya ve çevreye dair bakış açımızı düzeltmediğimiz takdirde, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyanın yaşanılır bir yer olmaktan çıkacağı unutulmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bu bilinçle, bir yandan hızlı bir büyüme süreci kaydederken diğer taraftan çevreyi ve ekosistemleri korumaya yönelik düzenlemelere öncelik verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarının bilinciyle her alanda sürdürülebilir kalkınma ve çevrenin korunmasını ön plana çıkaran politikalar yürüttüğünü ifade etti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
"Daha yeÅŸil, daha temiz bir Türkiye için ülke genelinde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji, enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileÅŸtirilmesi, aÄŸaçlandırma kampanyaları ve planlı ÅŸehirleÅŸme yönünde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli ÅŸartlarından biri de çocuk yaÅŸlardan baÅŸlayarak vatandaÅŸlarımıza çevre duyarlılığının aşılanması, tüm insanlığı tehdit eder boyuta ulaÅŸmış bu tehlikeye karşı alınacak tedbirleri toplumun tüm bireylerinin benimsemesidir. DoÄŸaya saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışını toplumsal hayatta yerleÅŸtirmemiz gerekmektedir. Bu konuda geç kalındığı takdirde çevre felaketi, kirlilik, hastalıklar, kıtlık, yoksulluk gibi sorunlarla baÅŸa çıkmamız mümkün olmayacaktır. Bu hususta aileler ve eÄŸitimciler baÅŸta olmak üzere hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.ÂDünya Çevre Günü’nün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı saÄŸlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeÅŸil bir dünya bırakmak için tüm vatandaÅŸlarımızı duyarlı olmaya çağırıyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum."

BAKMADAN GEÇME!