Çocuğunu sokağa döken yarın ağlar

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunu sokağa döken yarın ağlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Batman’da yaşananlara sert tepki göstererek, "Çocuklarını sokağa dökenler, terörün maşası haline getirenler, yarın ağlamanız boş yere olacaktır. Ülkenin bütünlüğünün bozulmasına müsaade etmeyiz" dedi. Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında şu mesajları verdi:

EYLEMCİLERE: YANLIŞ HESAPLARA GİRMEYİN

Türkiye’nin demokrasi ile büyümesini, özgürlüklerle kalkınmasını hazmedemeyenler var. Türkiye fırsatlar ülkesi haline geldikçe onlar zemin kaybediyorlar. Kadınlarımızı, çocuklarımızı sokaklara dökerek bir yerlere varmak isteyenler, varamayacaklardır. Çocuklarını sokağa dökenler, terörün maşası haline getirenler, yarın ağlamanız boş yere olacaktır. Güvenlik güçlerimiz, terörün maşası haline gelenlere müdahale edecektir. Kimse yanlış hesabın içine girmesin.

PKK’YA: BİRLİĞİN, BÜTÜNLÜĞÜN BOZULMASINA İZİN VERMEYİZ

Şiddet meşru hak arama yolu değildir. Bunu yapanların niyetlerini de, ellerindeki taşların hedefini de biliyoruz. Ama her şeyin bir zamanı vardır. Amaçları, insanımızın tadını almaya başladığı özgürlükler ve demokrasidir. Ülkenin aydınlık yolunu tıkayıp, provoke etmektir. Birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına müsaade etmeyiz. Atılması gereken adımları kusura bakmasınlar atarız. Bunların hedefi Türkiye’dir. Ülkenin üniter yapısı içinde kimseye ameliyat fırsatı da vermeyiz.

ESNAFA: VATANDAŞIMIZIN ZARARI NEYSE KARŞILARIZ

Dükkanları saldırıya uğrayan tüm vatandaşlarımızın zararları neyse A’dan Z’ye en kısa sürede karşılanacaktır. Valiliklere gerekli talimatları verdim. Cami çerçevesi indirilen esnafını yalnız bırakmayacak bir hükümet var.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE: HEPSİNİ KUTLUYORUM

Bölgede her türlü tedbir alındı, alınmaya da devam ediyor. Güvenlik güçlerimizi astından üstüne kadar hepsini tebrik ediyorum. Hep birlikte kazanamazsak, hep birlikte kaybetmeye mahkum oluruz. Oyunlarını aşacak güce de, kudrete de sahibiz. Herkesin bize güvenmesini istiyoruz. Bizi, hikayedeki, ’Siz bizim sakalımızı kesersiniz, o daha gür yerine gelir, ama kesilen kol bir daha yerine gelmez’ noktasına getirmek istiyorlar.

OSMAN BAYDEMİR’E: GÖREVDEN ALINIRSIN

Belediye başkanlığı gibi legal bir yapı illegal amaçlarla kullanılamaz. Buna yönelenler karşılarında yasaları bulur, yürütme olarak da biz gerekeni yaparız. Seçimle işbaşına gelenler sorumsuz değildir. ’Ben her istediğimiz yapar, söylerim’, yok öyle bir şey. Şiddet ve terörle dayanışma içine geriyorsanız, demokrasi de, hukuk da buna müsaade etmez.

MEDYAYA: BU GÖRÜNTÜLER KİMİN PROPAGANDASI?

Aynı görüntüler tekrar tekrar verilerek sanki ülkede kan gövdeyi götürüyor gibi gösteriliyor. Siz Allahaşkına kimin propagandasını yapıyorsunuz. Bunları saatlerce gösterip yaymak ülkeye ne kazandırır? Bunun haber değeri var diye bakıyorsanız, bu ülkenin milli meselesidir. Birilerinin üzerinden hükümeti zaafa uğratırız diye düşünüyorsanız, kusura bakmayın siz zaafa düşersiniz.
 
Doğruya eğriyi bulaştıran aramızda kalamaz

BAŞBAKAN Erdoğan, toplantıda önce "Tarihi başarılar" diyerek iktidarları dönemindeki ekonomik gelişmeleri anlattı. Demokrasinin ayıplarından kurtarıldığını, düşüncesinden dolayı cezaevinde bir kişinin bile olmadığını belirten Erdoğan, "Gelir grupları arasındaki makas da kapanmaya başlamıştır. Tamamen kapanmış mıdır, hayır. 83 yıllık Cumhuriyet tarihinin, o 80 yılının faturası, maalesef bu 3-3.5 yıla sığdırılmıştır" dedi.

ALİ DİBO’LAR Erdoğan, "Aka kara, doğruya eğri bulaştıranın da aramızda yeri olamaz" dedi. İsim vermeden partide son dönem yaşanan ihale tartışmalarına işaret eden Erdoğan, "Kavga, menfaat siyasetini bu partinin eşiğinden sokmamaya ant içtik. Biz bu yola şahsi menfaatler için çıkmadık" diye konuştu.

SİYASET HACKER’I Çıktıkları bu uzun ve ince yolun gerilimlerinin de ağır olacağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İpin ucunu kaçıranlarla da karşılaşacağız. Rahat bir yolculuk değil bu. Bu süreçte, içerinden ve dışarıdan da bize müdahale etmek isteyenler olabilir. Siyasetin de hacker’ları var."

Cami çıkışı uğradı

BURASI Çankaya Müftülüğü Kız Kuran Kursu kapısı. Kapıda Başbakanlıktan yakın korumalar. Başbakan Tayyip Erdoğan, cami çıkışı bitişikteki kız Kuran kursuna giderek uzun bir süre içeride kaldı. Erdoğan daha önce de bu kursu ziyaret etmiş ve eksiklerin giderilmesi talimatı vermişti. Korumalar kapıda bekleyerek içeri girilmesine izin vermediler. Erdoğan Kuran kursundan ayrılınca, arkasından kurs öğrencisi kızlar da çıkarak dağıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!