Cıva 16 çocuğu bu hale getirdi

Güncelleme Tarihi:

Cıva 16 çocuğu bu hale getirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2012 13:30

Kahmaranmaraş’ın Elbistan İlçesi’ne bağlı Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu’nda laboratuvarda buldukları cıva ile oynayan 14’ü öğrenci 16 kişi vücutlarının kızarması üzerine hastaneye kaldırıldı. Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, öğrencilerin cıva zehirlenmesi tedavisi gördüklerini belirterek, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu’nda eğitim gören bazı öğrenciler dün laboratuvarda deney için kullanılan cıva buldu. Öğrenciler buldukları cıva ile oynarken, bazıları da evlerine götürdü. Akşam saatlerinde cıva ile oynayan öğrencilerin vücudunda kızarıklar ve kabarmalar görüldü. Öğrencilerin vücudundaki kızarıklar artınca Şennur Aslan, Murat Aslan, İlhan Altun, Yasemin Güngören, Sevgi Çoban, Yakup Köse, Kübra Gül, Mehmet Hanifi Aslan, Semanur Şahin, Zeynep Aslan, Ümmiye Köse, Serap Şahin, Rukiye Gül ve Senem Şahin ile Ümmiye Köse’nin ablaları Sultan ve Sema Köse Elbistan Devlet Hastanesi’ne getirildi. Tedaviye alınan öğrenciler, Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. 8’inci sınıf öğrencisi Ümmiye Köse’nin evlerine götürdüğü cıvayı sobanın üzerine koyup kaynatarak buharlaştırdığı ablalarının da bu yüzden rahatsızlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CİVA ÇOCUKLARI BU HALE GETİRDİ / WEB TV

KAYMAKAM: CIVA ZEHİRLENMESİ
 
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ile Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik hastaneye giderek Başhekimi Dr. Murat Gönen’den öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Maytalman, öğrencilerin cıvaya temas ettiğini belirterek, "Karahasanuşağı Köyü İlköğretim Okulu’ndaki bazı öğrenciler cıvayla temas etmişler, bu cıvaları alıp evlerine getirmişler ve sobanın üzerinde ısıtmışlar. Bir takım sıkıntılar ile karşılaşan öğrenciler ve aileleri gece geç saatte hastanemize kaldırıldılar. Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne sevk edilecekler ve cıva zehirlenmesi ile alakalı tedavileri yapılacak" dedi.

Kaymakam Maytalman olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını da kaydetti.

KİLİS’TE DE 109 ÖĞRENCİ ETKİLENMİŞTİ

Kilis’in Musabeyli İlçesi’nde de geçtiğimiz cuma günü 75’inci Yıl İlköğretim Okulu’nda Fen Bilgisi dersinde yere dökülen cıvadan etkilenen yaklaşık 100 öğrenci zehirlenmişti.

Kilis'in Musabeyli ilçesinde, okulda yere dökülen cıvadan etkilenerek Gaziantep'e sevk edilen öğrenci sayısı 109'a çıktı.

Okulda deney için kullanılan cıvanın yere düşürülmesi sonucu zehirlendikleri belirtilen öğrencilerin, Gaziantep Çocuk Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor. Öğrencilere, vücutlarındaki cıvanın atılması için ilaç tedavisi uygulanıyor.

Haberin Devamı

Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekim Vekili Yalçın Mahsereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis'ten hastanelerine gelen hasta sayısının 109 olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın genel durumları iyi. Takip, tetkik ve tedavileri devam ediyor. İlaç stoklarımız yeterli. Günlük hasta numuneleri Ankara'ya Meslek Hastalıkları Hastanesine özel kuryeyle iletiliyor ve sonuçları takip ediliyor” diye konuştu. Mahsereci, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiğini kaydetti.

Öğrencilerin tedavisini yürüten çocuk nöroloji uzmanı Dr. Kürşat Bora Çarman ise çocukların cıvayı vücutlarından atmaları için ilaç tedavisi uyguladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Musabeyli ilçesi 75. Yıl İlköğretim Okulunda 24 Şubat'ta meydana gelen olayda, 8. sınıf fen bilgisi dersinde, dolapta bulunan ve deney için kullanılan cıvanın yere düşürülmesi sonucu çok sayıda öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!