Cilt hastası bebek ailesi tarafından terk edildi

Güncelleme Tarihi:

Cilt hastası bebek ailesi tarafından terk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2007 19:49

VAN'ın Erciş İlçesi'nde, ‘Epidermolizis Bülloza’ adlı cilt hastalığıyla dünyaya gelen 38 günlük bebek ailesi tarafından sokağa terkedildi. Doğuştan parmaklarında yaralar oluşan ve vücudunda morluklar bulunan adı konulmamış bebek, hastanede tedavi altına alındı.

Ağrı'nın Patnos İlçesi nüfusuna kayıtlı, isimleri henüz belirlenemeyen V. Acar ile 18 yaşındaki M. Acar'ın, 38 gün önce Van Erciş Devlet Hastanesi'nde bir kız çocukları dünyaya geldi. Vücudunda morluklar bulunan aile, bebeği tedavi ettirmek için Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi, kısa süre sonra da bebeği burada bırakarak kayıplara karıştı. Daha sonra kimliği açıklanmayan dayısı, bebeği hastaneden alarak ailesine teslim etti. Acar çifti, bu kez de bebeği dün akşam saatlerinde Erciş'teki Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Beyazıt ilköğretim okulu yakınlarında kundağa sarılı durumda bıraktı. Bebeğin ağlama sesini duyan çevredekiler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bebeği Erciş Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk tedavisinin ardından talihsiz bebek, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İsimsiz bebek, burada karnı doyrulduktan sonra tedavi altına alındı.
YYÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, 38 günlük bebeğin yeni doğan ünitesinde tedavisinin sürdüğünü söyledi. Prof. Öner, bebekte ender görülen ‘Epidermolizis Bülloza’ adlı deri hastalığı olduğunu ve bu hastalığın kesin tedavisinin bulunmadığını, bu tür hastaların iyi bir bakımla hayatlarını sürdürebildiklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!