Çifte cinayette kurşunları patron sıktı

Güncelleme Tarihi:

Çifte cinayette kurşunları patron sıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 14:21

BURSA’da, ön camında üzerinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’na ait forsun çıkarması bulunan otomobilde 52 yaşındaki Ülker Eren ile aynı işyerinde çalışan 40 yaşındaki Erkan Candemir’i başlarından tek kurşunla öldürdüğü ileri sürülen pide salonu sahibi 38 yaşındaki Kadri Göçmen yakalandı. Öldürdüğü iki kişinin de yanında çalıştkığını söyleyen Kadri Göçmen, “Biri dul, diğeri bekardı. El şakası yapıyorlardı. Uyarmama rağmen ısrar edince kızdım. Gece alkol alınca elimi kana buladım” dedi. Yaralı kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kurbanlardan Erkan Candemir, organ bağışı ihtimaline karşı yakınları gelene kadar makinaya bağlı tutuluyor.

Haberin Devamı

Bursa’da önceki gece saat 01.30 sıralarında meydana gelen olayda, merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Ulu Cadde'deki Karadeniz Pide Salonu'nun sahibi olduğu söylenen ve daha sonra burada çalıştığı açıklanan Erkan Candemir, başından tek kurşunla vurularak, işyerinin yakınında yol ortasında ağır yaralı olarak bulundu. Ambulansla Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Candemir, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olaydan yaklaşık 8 saat sonra, bu kez Yalova Yolu Uludağ Gazoz Fabrikası eski binası önünde vatandaşlar, park halinde bulunan 06 GM 708 plakalı yeşil renkli Toyota marka otomobilin arka koltuğunda, bir kadının kanlar içinde yattığını görünce polise haber verdiler. Kısa sürede olay yerine gelen polis, üzerinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’na ait forsun çıkartması yapıştırılan otomobilin arka koltuğunda kanlar içersinde yatan kadının öldürüldüğünü belirledi. Yapılan aramada, üzerinde Ülker Aşçı adına kimlik çıkan kadının, bir dönem Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nda görev yapan ve 13 yıl önce boşandığı emekli Binbaşı Sami Aşçı’ya ait evraklar bulundu.

Haberin Devamı

HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDA YAKALANDI

Her iki olayda aynı tabancanın kullanıldığını belirleyen polis, Erkan Candemir’in vurulmadan önce yaptığı telefon konuşmasıyla ilgili işyerinde çalışanlardan aldığı ifadeden sonra, katil zanlısı olarak evli ve 2 çocuk babası olan Muş doğumlu Kadri Göçmen’i belirledi.

Gün boyunca yapılan aramalardan sonra Göçmen, Kestel’de kaldığı evin çatısında bulunan 1 metrekarelik havalandırmada yakalandı. Kullandığı tabancayı havalandırma boşluğuna atan, kanlı elbiselerini çuval içerisine koyan Göçmen, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Kadri Göçmen, Karadeniz Pide Salonu’nu bir süre önce, akrabası Bahattin Akar ile 40 bin YTL’si peşin olmak üzere 55 bin YTL’ye satın aldığını söyledi. Yıllar önce yemek işi yaptığı emekli binbaşı Sami Aşçı’nın boşandığı eşi Ülker Eren ile o yıllarda tanıştığını belirten Kadri Göçmen, bir kaç gün önce de Ankara’da yalnız yaşayan Ülker Eren’in çalışmak için yanına geldiğini belirtti. Kestel İlçesi'nde oturduğunu ve Ülker Eren’in geceleri evinde kaldığını anlatan Kadri Göçmen şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Erkan’ın gerçek isminin Mustafa Bozdağ olduğunu biliyorum. Bir çok suçtan arandığı için sahte kimlikle dolaşıyordu. Ülker bizim evde kaldığı için onu namusum olarak görüyordum. Erkan ile bir kaç kez el şakası yaptılar. Buna tanık oldum. Uyardım. Ancak resmi veya imam nikahı yapmaları halinde bu tür esprilerine katlanacağımı söyledim. Hatta tekrarlamaları halinde ikisini de öldürmekle tehdit ettim. Buna rağmen olay günü iş çıkışında yine şakalaştılar. Ben Ülker ile eşimin de bulunduğu eve gittim. Alkol aldım. Sonra, Ülker ile birlikte onun arabasına binerek evden ayrıldık. Amacım onları öldürmekti. Alkolün de etkisiyle yolda tartıştığım yanımda oturan Ülker’i kafasına sıktığım tek kurşunla öldürdüm. Sonra otobüs durağında arabayı park ettim. Cesedi arka koltuğa taşıdım. Ardından Karapınar’da boş bir araziye cesedi attım. Eve gidip kanlı elbiselerimi değiştirdim, duş aldım. Bu kez otomobile binip Erkan’ı öldürmek istedim. Ülker’in cesedini tekrar arabaya koydum. Almamın nedeni, kuytu bir yer olduğu için hayvanların parçalamasından endişe ettim. Sonra işyerime gidip, Erkan’ı dışarı çağırdım. Kafasına bir el ateş ettim. Olay yerinden ayrıldım. Bir süre sonra öldüğünü sandığım Erkan’ın cesetini de arabaya koyup, ikisini birlikte Demirtaş Barajı'na atacaktım. Bunun için geri döndüğümde, olay yerinde polisleri ve sağlık ekiplerini gördüm. Ölmediğini anlayıp, uzaklaştım. Sonra aracı Yalova yolunda bırakıp, dolmuşa binerek evime geldim. Yakalanacağımı anladığım için evimizin çatı katında bulunan 1 metrakerelik havalandırmaya gizlendim. Fakat yakalandım. Alkollü olmasıydım, söylediklerimi yapsalardı bu iş olmazdı.”

Haberin Devamı

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ ORGAN NAKLİ İÇİN BEKLİYORLAR

Bu arada Kadri Göçmen’in başından vurduğu ve ağır yaralı olarak Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Erkan Candemir kimlikli kişinin beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, organ nakli için Candemir’in ailesinin gelmesini bekliyorlar. Polis yaptığı araştırmada Candemir’in ailesine ulaşamadı. Bu kez Mustafa Bozdağ adına kayıtlara bakan polis, 50'den fazla suç kaydı ile karşılaştı. Polis tüm kayıtları araştırıp, yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.

CENAZESİ ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Bu arada boşandığı eşi Ülker'in öldürüldüğünü öğrenince Bursa’ya gelen emekli binbaşı Sami Aşçı’nın poliste bilgi için ifadesi alındı.

Haberin Devamı

Üç çocuk annesi olan eski eşi Ülker'in, kısa süre öncesine kadar kendisiin ödediği nafakayla Ankara’da yaşamını sürdürdüğünü belirten Sami Aşçı’nın, yaşanan gelişmelerden haberdar olmadığını söylediği öğrenildi. Aşçı, eski eşinin Ankara’da toprağa verileceğini belirtti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Bursa Emniyet Müdürlüğü çifte cinayetle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. İfadesi alınan Kadri Göçmen, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan adliyeye çıkartılacak.

Ülker Eren'in cesedinin bulunduğu Ankara plakalı otomobilin de babası Abdurrahman Eren'e ait olduğu, arabanın camındaki çıkartmanın da eski subay eşindan kaldığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!