CHP'li vekilden E-5 Karayolu'na yeni isim önerisi

Güncelleme Tarihi:

CHPli  vekilden E-5 Karayoluna yeni isim önerisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 16:06

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay adalet yürüyüşünün yapıldığı kurumsal ismi D-100 olan E-5 karayolunun adalet yolu olarak değiştirilmesini istedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, E-5 karayolunun adının değiştirilmesiyle ilgili talepte bulundu, 'adalet yolu' olmasını istedi. 

Balbay "15 Haziran'da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşü toplumda büyük bir kabul görmüştür. Bunun başlıca tanığı E-5 karayoludur. Bu yol güzergahı üzerindeki insanların büyük bölümü adalet yürüyüşünü yürekten destekledi. Protesto edenler de oldu. Yürüyüşçüler olarak bizler onları da selamladık. Protesto da nezaket sınırlarını aşanlar Düzce'de olduğu gibi bizzat o yerleşim yerinin sakinleri tarafından ayıplandı."

Alkışın yumruk benzeri kaba davranışlardan daha etkili bir güç olduğunu yaşayarak gördüklerini söyleyen Balbay şöyle devam etti:"Bizler de çoğunlukla otoyolu tercih ettiğimiz için doğal çevresinden insanlarına kadar E-5 karayolunu özlemişiz. Doğrusu o insanlar da bizi özlemiş. Yol üzerinde çoğunlukla bizi evinde konuk etmek isteyen yurttaşların evinde kaldık. Bu güzergah güzel bir adla anılmayı hak ediyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!