CHP'li milletvekilleri Bakan İslam konuşurken salonu terk etti

Güncelleme Tarihi:

CHPli milletvekilleri Bakan İslam konuşurken salonu terk etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 15:36

Büyük tartışma yaratan İç Güvenlik Paketi TBMM bugün Genel Kurulu’na geliyor. Görüşmeler öncesinde İktidar ve muhalefet temsilcileri gündem dışı söz alarak hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Özgecan Aslan'ın ölümüne tepki amaçlı TBMM Genel Kurulunda çok sayıda milletvekili koyu renk ve siyah kıyafet giyindi. MHP adına Ruhsar Demirel, CHP adına ise Aytuğ Atıcı partilerinin görüşlerini Genel Kurul kürsüsünde dile getirdi. Atıcı kürsüye Özgecan'ın fotoğrafını astı.

Bakan Ayşenur İslam'ın konuşması sırasında ise bazı CHP'li milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın TBMM'de Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili yaptığı konuşması sırasında bazı CHP'li milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti. Bu protesto nedeniyle AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök arasında sözlü tartışma yaşandı.

CHPli milletvekilleri Bakan İslam konuşurken salonu terk etti
AK PARTİ’DEN VEKİLLERE İÇ GÜVENLİK PAKETİ NOTU

OTURUMU YÖNETEN BAHÇEKAPILI’DAN VEKİLLERE TEPKİ

Bakan İslam’ın konuşmasının ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasındaki sözlü tartışmaya tepki gösteren oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Burada şiddeti nasıl önleriz diye konuşuyoruz. Lütfen inandırıcılığımızı kaybetmeyelim. Gösterdiğiniz şu şiddetten dolayı sizi kınıyorum. Biz şiddeti konuşuyoruz. Siz şiddet gösterisi yapıyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

MHP’Lİ VURAL: AK TROLLER ONA DESTEK VERMESİN

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural konu ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Siyasi partilere bir çağrımız var. Geliniz hep birlikte kadına uzanan eller konusunda ortak bir bildiriyi kamuoyuyla paylaşalım.
Bir sanatçı denilen birisinin attığı bir tweetten dolayı medyada önemli bir tepki var.
Bu kişiye AKP trollerinin destek çağrıları vardır. Bu kin ve nefret saçan kişiye yönelik Ak troller denilen bu kesimlere bu twitter hesaplarıyla ilgili AK Parti yönetiminin inisiyatif kullanmasının girişimde bulunmasının önemli bir adım olacağını düşünüyorum.
Bu desteği o kişiye vermesinler.
Bu tür destekler toplumda kin nefretim arttırmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!