CHP’de en uzun gece

Güncelleme Tarihi:

CHP’de en uzun gece
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2024 07:00

CHP bugün en uzun aday mesaisine hazırlanıyor. Merak edilen Antalya ve Muğla büyükşehir adaylarıyla birlikte İstanbul ve Ankara’nın önemli ilçelerinin de yer alacağı 300’ü aşkın ismi içeren listenin açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

CHP bugün önce Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) ardından da Parti Meclisi’ni (PM) aday mesaisi için topluyor. Aday listelerinin onaylanacağı PM toplantısının gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Şu ana kadar aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 622 belediye başkan adayını açıklayan CHP’nin yarınki PM’nin ardından 300’ü aşkın adayını daha ilan edeceği belirtiliyor. CHP kaynakları, “700’e yakın belediyeyle ilgili anketler de dahil çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Bunların 300’ünde adaylar da netleştirildi. MYK ve PM toplantısına kadar yapılacak çalışmayla sayının daha da yukarıya çekilmesine çalışılıyor. Çalışmalar tamamlanırsa 500, belki daha da fazla aday açıklaması da yapılabilir. Adayların onaylanacağı PM toplantısı ise geç saatlere kadar, hatta ertesi güne kadar bile sürebilir” dediler.

Haberin Devamı

GENEL MERKEZ ZİYARETE KAPANDI

Aday ve partili akınına uğrayan CHP’de, MYK ve PM toplantıları öncesinde “kapanma” kararı da alındı. Dün sabah 09.00’dan itibaren CHP Genel Merkezi için ziyaretçi yasağı uygulanmaya başlandı. Yasağın MYK ve PM toplantılarının bitimine kadar süreceği belirtildi.

ÇANKAYA SÜRPRİZİ

CHP kulislerine göre açıklanacak listede merak edilen bazı kritik il ve ilçe adayları da yer alacak. En çok merak edilen yerlerden Ankara-Çankaya’da Alper Taşdelen’in yerine Hüseyin Can Güner isminin büyük ölçüde kesinleştiği belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in avukatı da olan Güner’in adaylığına örgütün de sıcak baktığı konuşuluyor. Ancak Güner’e Özel’e yakınlığı ve tanınırlığının çok olmaması nedeniyle itirazlar yükseldiği de belirtiliyor.

KADIKÖY RÖTARI

CHP kulislerinde yine merak edilen İstanbul Kadıköy’de de mevcut başkanın değiştirileceği belirtilirken, yerine getirilecek isim konusunda ise henüz netlik sağlanamadığı vurgulanıyor. Kulislere göre aday sıkıntısı henüz çözülemeyen İzmir gibi Kadıköy de bir sonraki toplantıya, hatta şubat ayına bile kalabilir.

İZMİR ADAYLARI

İzmir’de mevcut başkan Tunç Söyer’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibinden Buğra Gökçe’nin, eski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in konuşulduğu yarışta CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin adı da geçiyor. İzmir’deki gecikmeye isim konusunda yaşanan sıkıntının yol açtığı belirtiliyor. Muğla ile birlikte aday sıkıntısı yaşanan Antalya adayının da açıklanması bekleniyor. Kulislerde, başkan Muhittin Böcek ’in adaylığının açıklanabileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

HAZİNE’NİN İLK KADIN MÜDÜRÜ AYSEL ÖYMEN’E VEDA
BİRLİKTE UĞURLADILAR

İstanbul Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri Altan Öymen ile çocukları Murat ve Aslı Öymen kabul etti. Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda eski ve yeni CHP milletvekili, ilçe belediye başkanları, siyasetçiler ile partililer katıldı. Özel ve Kılıçdaroğlu, Aysel Öymen’in tabutunu da taşıdı. Aysel Öymen’in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA DAVET

Haberin Devamı

Cenaze namazından önce Kemal Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Önceki dönem genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na da hal hatır sorduk, selamlaştık. ‘Eğer kalacaksanız, vaktiniz olursa misafir etmek isterim’ dedim. Özel bir buluşma planlamış bu akşam. Öyle vedalaştık, hal hatır sorduk. Kendisini iyi görmekten de mutlu oldum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!